Rik-Jan Willemsen was stratenmaker maar werd evangelist in Taiwan

RD | In ‘Uit of Thuis?’ vertellen Rik-Jan en Hester Willemsen over hun werk voor OMF in Taiwan. Na zijn studie theologie solliciteert Rik-Jan op diverse functies om als evangelist aan de slag te gaan. De deuren blijven gesloten. Hij gaat in Nederland aan de slag als stratenmaker, maar enkele maanden later ervaart hij een roeping naar het buitenland. „Als Hij wil dat je gaat, kan Hij alle deuren openen.”

Vanuit de Gereformeerde Gemeente in Lelystad worden ze uitgezonden naar Taiwan. De eerste tijd in het land is vooral gericht op taalstudie. Rik-Jan: ‘Als gezin willen we echt onderdeel worden van de cultuur.’ In het begin zijn alle nieuwe dingen leuk, maar na een tijdje voelt het ook eenzaam. ‘Het is zo mooi als je na een tijd de tekens kunt lezen en voor het eerst een lied mee kunt zingen’ zegt Hester. Niet alleen voor hen zelf, ook voor de kinderen is het een flinke omschakeling in de cultuur. Nu het verlof in Nederland weer bijna aan een einde komt kijkt de familie Willemsen er naar uit om weer terug te gaan. ‘We zijn een beetje verliefd geworden op Taiwan.’

Meer informatie over het werk van de familie Willemsen vind je op hun eigen website: www.willemsenintaiwan.nl

Welkom op het kanaal van het Reformatorisch Dagblad! Het Reformatorisch Dagblad is een landelijke, christelijke krant, opgericht in 1971. Het dagblad onderscheidt zich van andere dagbladen door uitgebreid aandacht te besteden aan christelijk en kerkelijk nieuws. Ook is er relatief veel aandacht voor plaatselijk nieuws. En zo ook op dit YouTube kanaal.

Op ons YouTube kanaal brengen wij persoonlijke verhalen én achtergrondverhalen bij het nieuws. Maar niet alleen dat want je vindt hier ook series als Scherptediepte, politieke items, human interest stories en muziek. Dat doen we allemaal vanuit ons christelijk perspectief.

RD-Uit of thuis
Videostill – RD
11-08-2022
Evangelisatie
https://www.rd.nl

ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies