Hulporganisatie Pasuk: schoolspullen voor Filipijnse kinderen

Rijen mandjes gevuld met splinternieuwe pennen, kaftpapier en schriften met hagelwitte bladzijdes die startklaar staan om beschreven te worden door ijverige Pasuk leerlingen. Het is weer onze jaarlijkse ‘schoolcampus’ in het warenhuis van Cebu City.

De zomervakantie is voorbij gevlogen. Een periode met hoogte- en dieptepunten. Wat zijn we geraakt door het overlijden van Cherry Mae en wat hebben de leerlingen genoten tijdens de jaarlijkse vakantiebijbelweek. Na een lange periode van lockdown en thuisonderwijs zijn de scholen in de stad gelukkig open gegaan en kunnen de kinderen eindelijk weer genieten van klassikaal onderwijs. En Pasuk mag de kinderen voorzien van hun benodigde schoolspullen. Wat een feest!

De staf van Pasuk mocht schoolspullen verdelen voor het aankomende cursusjaar. Nieuwe spullen krijgen is voor de kinderen ieder jaar weer een geweldige ervaring. Voor zover mogelijk komen de kinderen met hun ouders naar het grote warenhuis. Met blije gezichten worden winkelmandjes met etuis, scharen, stiften en allerlei andere schoolbenodigdheden gevuld. De ouders zijn zeer dankbaar, ze ervaren deze gift als een enorme zegen, want door deze hulp hoeven ze geen schulden te maken voor de aanschaf van schoolspullen voor hun kind. De staf van Pasuk coördineert dit gezellige winkelmoment en ziet erop toe dat iedere leerling krijgt wat hij of zij nodig heeft.

Back to school

Dit jaar is dat extra bijzonder, want de kinderen kunnen eindelijk weer naar school. Maar liefst 30 maanden zijn de scholen door strenge covid19-restricties gesloten geweest. Door deze regels moest er thuisonderwijs worden gevolgd. Dit is een intensive periode geweest voor de staf. Trouw bezochten ze de leerlingen aan huis. Ook hielpen we de scholieren met ons huiswerkbegeleidingsprogramma.

Martijn Ros: Ik gun ieder kind een hoopvolle toekomst en een eeuwig leven met God

Wat mij in de sloppenwijken altijd het meeste raakt, is de uitzichtloosheid in de ogen van kinderen. Het herinnert mij sterk aan de leegte en doelloosheid uit mijn eigen leven, voordat de Heere Jezus mij riep in 2013. Sinds ik christen ben heb ik ontdekt dat God juist “de armen van deze wereld heeft uitverkoren om rijk te zijn in geloof” (Jak 2:5). Het is mijn diepste verlangen dat de Heere het Pasuk kindontwikkelingsprogramma zal gebruiken om kinderen en hun families tot zich te trekken voor een hoopvolle toekomst en een eeuwig leven met Hem. En dat de kinderen door goed onderwijs zullen ontwikkelen tot verantwoordelijke, zelfredzame volwassenen, die op hun beurt weer anderen zullen helpen.

Meer lezen over het prachtige werk van Pasuk, bezoek dan de website: www.pasukfoundation.org

Pasuk Foundation – Martijn Ros
Videostill – Pasuk
26-09-2022
Hulpverlening
https://www.pasukfoundation.org

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies