Everly is twee jaar afgesloten geweest van de buitenwereld

Hulporganisatie Pasuk Foundation zet zich in voor de ontwikkeling van Filipijnse kinderen die opgroeien in extreme armoede. Graag delen we verhalen met u over de levens van de scholieren in Cebu City. Over wat ze in hun dagelijks leven meemaken en wat Pasuk voor hen mag betekenen. Deze keer het verhaal van Everly. U zult het niet geloven: Ruim twee jaar zijn Everly met haar moeder, broer en zusjes afgesloten geweest van de buitenwereld. Bekijk hieronder de video.

Dit elfjarige meisje is een van de scholieren die gesteund wordt door de Pasuk Foundation en zit in ‘grade 6’ (groep 8) van de basisschool. Everly komt uit een gezin van vier en woont met haar oudere broer en twee jongere zusjes bij vader en moeder. Moeder is huisvrouw en draagt zorg voor het gezin. Vader werkt al 18 jaar bij een bedrijf dat bouwmaterialen produceert. Hij maakt onderdeel uit van een team met 30 werknemers. Het gezin van Everly kreeg, evenals de andere werknemers, het voorrecht om gratis te wonen op het bedrijventerrein. Hiermee bespaart het gezin op de kosten van een huurwoning.

Strikte lockdown

Helaas, er zit ook een schaduwzijde aan het ‘kosteloos’ wonen op deze plek. Achter de hekken van het bedrijfsterrein zwaait de werkgever met een ijzeren scepter als het gaat om de bedrijfsvoering met betrekking tot Covid19-restricties. Uit angst voor besmetting op zijn bedrijf heeft de werkgever vergaande vrijheid beperkende regels ingevoerd.

Aan alle bewoners werd opgedragen het bedrijventerrein niet te verlaten. Overtreding van deze regel zou leiden tot direct ontslag. Alleen de werknemers kregen permissie om voor werkzaamheden zich buiten het hek te begeven. Deze strenge maatregelingen waren niet slechts voor enkele weken. U zult het niet geloven: Ruim twee jaar zijn Everly met haar moeder, broer en zusjes afgesloten geweest van de buitenwereld.

Everly heeft zwaar geleden onder deze opsluiting – ze miste de vrijheid en het contact met leeftijdsgenootjes. We zijn dankbaar dat het Pasuk team in deze zware periode wel toestemming kreeg om langs te komen, om te polsen hoe het met Everly ging. Deze bezoekjes mochten maar kort duren en vonden plaats in de open lucht bij het wachthuisje van de toegangspoort. Tijdens elk van deze bezoeken werd Everly voortdurend door de Pasuk staf aangemoedigd om in alle omstandigheden haar volle vertrouwen op de Heere te stellen en te bidden voor een eind aan deze beklemmende situatie.

Eindelijk vrij!

We danken de Heere God dat Hij deze gebeden heeft verhoord. Eerst besloot de overheid na de grote vakantie dat de scholen weer fysiek open mochten. Korte tijd later werden ook de vrijheid beperkende restricties op het bedrijventerrein opgeheven. U zult begrijpen: dolgelukkig was Everly toen ze dit hoorde! Het was een geweldige ervaring om eindelijk weer buiten het hek te mogen komen. Eindelijk kon ze weer gewoon naar de markt, naar school, haar klasgenoten zien en spreken. Wat hebben we samen de Heere geprezen toen Everly voor het eerst na die lange afsluiting weer in ons midden mocht zijn op het Pasuk project.

Volgende maand: Kerstviering

We zijn dankbaar dat we kwetsbare kinderen, zoals Everly, kunnen helpen in hun ontwikkeling. Samen met u mogen we investeren in hun toekomst. Op 21 december hopen we het jaarlijkse kerstfeest te vieren met alle Pasuk scholieren en hun ouders. Dan vieren we de geboorte van Jezus Christus, Die naar deze wereld kwam om ons te verlossen van zonde en schuld. Tevens ontvangen alle kinderen die dag hun kerstpakket, met daarin voldoende etenswaren voor de aankomende feestdagen. De kosten hiervoor bedragen 17 euro per kind. Wilt u hiervoor een extra bijdrage doen? U kunt hier eenvoudig doneren: www.pasukfoundation.org Alvast hartelijk bedankt!

Pasuk Foundation – Martijn Ros
Pasuk Foundation
21-11-2022
Buitenland
https://www.pasukfoundation.org

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies