InSalvation viert samen met Sander en Angela Pasen: Hij Leeft

Van alle bijbelverhalen die de wereld rond gaan, is er een die alles verandert. Met pasen verwonderen en verheugen gelovigen zich over het verhaal van de opstanding van Jezus. Die boodschap, ‘Hij leeft!’, wordt al eeuwenlang doorgegeven.

Het is ook de basis van de nieuwe single van InSalvation die de band samen met Sander & Angela heeft opgenomen. Het is een paassingle die voluit viert en je aanspoort om het door te geven. ‘Hij Leeft’ verschijnt op 17 maart op de online muziekplatforms.

“Als we het over het evangelie hebben, hebben we het vaak over ‘het goede nieuws'” vertelt Jafeth van InSalvation. “Er wordt wel eens gepraat over Jezus’ offer en opstanding alsof het 2000 jaar geleden plaatsvond en daar gebleven is. Maar dat is nu juist het ‘goede nieuws’: Hij leeft! Hier en nu. Dat mogen we met elkaar vieren en aan anderen doorgeven. Niet alleen met pasen, maar ook daarna.”

Jafeth schreef het lied samen met Sander Nijbroek van het aanbiddingsechtpaar Sander & Angela: een samenwerking die spontaan opbloeide tussen de twee die meer dan tien jaar geleden nog studiegenoten waren aan het conservatorium in Rotterdam. “Toen Jafeth de melodie speelde, hoorde ik als het ware ‘Hij leeft, Hij leeft’ er in” vertelt Sander. “Vanuit die gedachte besloten we Mattheüs 28 als basis en inspiratie te nemen voor het lied. De muziek is hoopgevend. Vol vreugde. We mogen vieren dat Hij leeft! En we voegden daar ook bewust een herinnering voor onszelf aan toe, zoals Paulus in Romeinen 1 vers 16 zegt: we zullen ons niet schamen voor dit nieuws en daar roepen we christenen ook toe op. We mogen het bekend maken. Vier het. Deel het.”

“We hopen dat het met dit lied luid mag klinken in veel kerken en dat harten geraakt mogen worden” zegt Jafeth. “Als je ook ‘Hij Leeft’ wil zingen in je eigen kerk, dan kun je hiervoor de bladmuziek en backing tracks gratis downloaden. We hebben het beschikbaar gemaakt voor de muziekteams. Gebruik het dus gerust of stuur het door naar jouw voorganger, kerkband of worshipleider!”

De bladmuziek en backing tracks zijn gratis beschikbaar tussen 20 maart en 10 april via deze link: www.insalvation.com

Sander & Angela zijn niet alleen naast InSalvation te horen op de paassingle ‘Hij Leeft’; ze zullen het lied ook samen zingen tijdens de ‘Let Worship Arise’ tour die in mei en juni door Nederland trekt (info op www.eventsforchrist.nl / www.insalvation.com).

‘Hij Leeft’ is te horen via slinky.to/HijLeeft

Voor meer informatie over InSalvation: www.insalvation.com
Voor meer informatie over Sander & Angela: www.sanderenangela.nl

Datum: 17 maart 2023
Auteur: Leon van Steensel
Foto: Sander en Angela
Website: www.insalvation.com

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies