Een persoonlijk lied voor mensen die een geliefde moeten missen

Jafeth en Sifra Bekx, initiatiefnemers van platform Het Laatste Lied, brengen een nieuw lied uit: ‘Tot Straks Bij God’. Dit is een te personaliseren nummer voor mensen die een geliefde moeten missen.

Met Het Eerste Lied maakt het muzikale stel al langer gepersonaliseerde kinderliederen. En na veler verzoek om ook een gepersonaliseerd lied te schrijven voor volwassenen publiceren zij vandaag dit prachtige initiatief. In het lied is op verschillende plekken ruimte open gelaten voor de naam van een persoon waardoor het een muzikale en blijvende herinnering aan iemand wordt.

Video met een fragment van het lied:

Troost en steun

Muziek heeft de kracht om ons te troosten en ons te herinneren aan de mooie momenten die we hebben gedeeld met onze dierbare. Het kan dienen als een uitlaatklep voor gevoelens zoals liefde en dankbaarheid, maar het kan ook troost en steun bieden tijdens moeilijke tijden. Een gepersonaliseerd lied gaat nog een stap verder en is een unieke, betekenisvolle en blijvende herinnering. We geloven dat dit gepersonaliseerde lied een bron van troost en steun zal zijn voor nabestaanden tijdens hun rouwproces. Het biedt een manier om emoties te uiten, herinneringen te koesteren en verbondenheid te ervaren, in tijden van verlies.

Hoop en vertrouwen

“Het is zo verdrietig om een geliefde te moeten missen” zegt Sifra Bekx. “Het is het missen van de kleine dingen. Woorden die je graag nog tegen iemand had willen zeggen, of dingen die je nog samen had willen doen. Maar het missen hier op aarde is maar tijdelijk. In dit lied klinkt naast het gemis ook de hoop en het vertrouwen in elkaars weerzien, straks op Gods grote dag.

Ik geloof er komen nieuwe dagen
Ik geloof de dag komt dichterbij
Dat ik je in de hemel vast kan houden
En ik hou me vast aan dat jij wacht op mij

Tot aan die grote dag mogen we in Gods kracht en liefde verder leven, de herinneringen koesterend aan de persoon die we missen.

Platform: Het Laatste Lied

‘Het Laatste Lied’ is een platform dat tientallen muzikanten samen brengt met één doel: een laatste (lof)lied laten klinken tot eer van God en ter nagedachtenis van een geliefde. Het Laatste Lied stelt musici beschikbaar voor begeleiding op maat op een begrafenis of rouwdienst. Met hun liederen wijzen ze op de hoop die gelovigen belijden als ze geconfronteerd worden met de dood. Het gepersonaliseerde hemellied ‘Tot straks bij God’ is een aanvulling op deze dienstverlening en biedt mensen hoop en troost ook in de periode van het verwerken van een verlies.

Meer informatie

Voor meer informatie en om uw gepersonaliseerde versie van “Tot Straks Bij
God” te bestellen, ga naar www.hetlaatstelied.nl.

Tekst & Muziek: Jafeth Bekx, Sifra Bekx, Matthijn Buwalda & Eline van Dijk

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies