Joep (22) kreeg een uitnodiging voor de lunch bij de Koninklijke Familie

RDactueel – Koning Willem-Alexander, koningin Maxima en prinses Beatrix ontvingen vandaag 100 mensen voor een lunch op Paleis Huis ten Bosch. Ook de 22-jarige Joep Baltussen mocht aanschuiven.

De lokale samenleving

Mensen uit zijn woonplaats Sint Anthonis hadden hem aangedragen omdat hij veel betekent voor de lokale samenleving. Zo is hij raadslid voor het CDA, is hij voorzitter van de Historische Kring en organiseert hij een kinderbouwweek in de vakantie. Verslaggever Robert Jansema volgde hem op de dag voor het bijzondere bezoek en sprak Joep na afloop in Den Haag.

Ter gelegenheid van zijn tienjarig Koningschap bood Zijne Majesteit de Koning, samen met Hare Majesteit Koningin Máxima, op woensdag 26 april honderd mensen een feestelijke lunch aan in de Oranjezaal op Paleis Huis ten Bosch: een ‘10Maal’. Ook Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden was aanwezig.

Koning Willem-Alexander: “De afgelopen tien jaar heb ik heel veel mensen ontmoet die zich fantastisch inzetten voor anderen, voor de buurt of het algemeen belang. Voor hun inzet voor Nederland wil ik die mensen bedanken. Eind april hoop ik tien jaar uw koning te zijn. Ik wil dan graag trakteren op een feestelijke lunch. Voor mensen die een tien verdienen vanwege hun inzet voor anderen.

Reformatorisch Dagblad

Welkom op het kanaal van het Reformatorisch Dagblad! Het Reformatorisch Dagblad is een landelijke, christelijke krant, opgericht in 1971. Het dagblad onderscheidt zich van andere dagbladen door uitgebreid aandacht te besteden aan christelijk en kerkelijk nieuws. Ook is er relatief veel aandacht voor plaatselijk nieuws. En zo ook op dit YouTube kanaal.

YouTube kanaal

Op dit YouTube kanaal brengt het RD persoonlijke verhalen én achtergrondverhalen bij het nieuws. Maar niet alleen dat want je vindt hier ook series als Scherptediepte, politieke items, human interest stories en muziek. Dat doen ze allemaal vanuit hun christelijk perspectief.

Meer informatie: www.rd.nl
Foto: Videostill RD

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies