Amir Tsarfati: Wat een dag zal dat zijn!

Amir Tsarfati schrijft in zijn nieuwsbrief vanuit Londen: Vandaag leg ik de laatste hand aan de opname van het audioboek voor Has the Tribulation Begun? Zaterdag en zondag geef ik hier in de stad les op de Biserica Genesis Conferentie. De Roemeense vertaling van deze conferentie zal naar verwachting tienduizenden mensen in heel Europa bereiken.

Daarna zal pastor Mike Golay me de komende twee weken vergezellen als we naar het noordoosten reizen voor conferenties in België, Nederland en Noorwegen. Ik dank God voor de mogelijkheid om de waarheid van de Bijbel te delen met mijn Europese vrienden.

Kroning

De kroningskoorts begint af te nemen hier in Londen. Ik moet toegeven dat het een spectaculaire gebeurtenis was. Zoveel geschiedenis en traditie. En zoveel pracht en praal. De wereld werd betrokken bij deze ceremonie die een kroon op het hoofd van Koning Charles III plaatste. Maar terwijl ik keek, moest ik aan de toekomst denken.

Binnenkort zal er weer een kroning plaatsvinden. Als de kroon op het hoofd van de koning wordt geplaatst, zal dat niet alleen het symbool zijn van zijn gezag over één volk. In plaats daarvan zal deze persoon gekroond worden als Koning van alle koningen. Denk aan de kroning van Charles III. Stel je nu eens voor wat we zullen zien als onze Koning, Jezus, zijn rechtmatige plaats inneemt op zijn troon in Jeruzalem! Ik kan het me nauwelijks voorstellen. En ik weet dat wat ik in gedachten zie, zal verbleken bij de werkelijke gebeurtenis. Wat een dag zal dat zijn!

Israël ontketent operatie Shield en Arrow

Dinsdagochtend heeft de Israëlische luchtmacht (IAF) de leiding van de Palestijnse terreurgroep Islamitische Jihad (PIJ) in Gaza getroffen. Deze actie was een vergelding voor het afvuren van 104 raketten op Israël op 2 mei. De bommen die de gevechtsvliegtuigen tijdens Operatie Shield en Arrow dropten, doodden Khalil Bahtini, Tareq Izzeldeen en Jehad Ghanam, drie topcommandanten van de PIJ. Gisteren sloegen de terroristen terug en vuurden meer dan 350 raketten over de grens van Gaza naar Israël. Slechts drie daarvan vielen in bewoond gebied en er werden geen slachtoffers gemeld. De IAF sloeg onmiddellijk terug op de lanceerplaatsen van deze raketten. De Israel Defense Forces (IDF) vernietigde ook de huizen van tien PIJ-operatoren. In totaal werden tijdens de operatie 27 Palestijnen gedood en meer dan 76 gewond. Er waren geen meldingen van Israëlische slachtoffers.

Vredesbesprekingen?

Volgens de Islamitische Jihad speelt Israël het niet eerlijk. Hun bewering is dat hun leiders in Caïro te horen kregen dat Israël bereid was om vredesbesprekingen met hen aan te gaan. Dus kwamen deze leiders, die al jaren ondergedoken zaten, uit hun hokjes om afscheid te nemen van hun familie alvorens naar Egypte te vertrekken. Toen ze eenmaal ontmaskerd waren, heeft de IDF ze vermoord. Als dat gebeurd is, dan is dat een compliment voor de IDF. Zoals het oude gezegde luidt: “Alles is eerlijk in liefde en oorlog, vooral als je 104 raketten op onze steden afvuurt.”

Trouwens, als jullie het niet erg vinden, gebruik ik misschien jullie briljante strategie in een van mijn romans! Er zijn nu gesprekken gaande voor een nieuw staakt-het-vuren, maar die zullen waarschijnlijk geen vruchten afwerpen. De PIJ stelt twee eisen: 1. Geen gerichte moorden meer. 2. De jaarlijkse Jeruzalem Dag Vlaggenmars, gepland voor 18 mei, annuleren. Israël zal niet instemmen met deze voorwaarden. Wat de PIJ niet begrijpt, is dat als je zwaar verliest, het geen tijd is om eisen te stellen.

Jordaan smokkelprogramma

Twee weken geleden berichtte ik u over een Jordaans parlementslid, Emad Zidan AKA Hamid Eladwan, die is gearresteerd wegens het smokkelen van wapens en goud over de grens naar terroristische groeperingen op de Westelijke Jordaanoever. Destijds verweet een ander parlementslid Israël boos dat het “goud” in zijn rapport opnam, omdat het de “heldendaad” deed lijken op gewone smokkel. Nu blijkt dat het in feite gewoon ordinaire smokkel was. Sinds februari 2022 heeft Emad illegaal goud, wapens, vogels, elektronische sigaretten en mensen over de grens gebracht. En deze acties waren op geen enkele manier onbaatzuchtigheid. Emad deed het puur voor het geld. Andere Jordaanse ambtenaren zijn nu gearresteerd in Jordanië, en Emad is teruggestuurd voor vervolging.

Jordaanse straaljagers doen mee aan strijd tegen drugs

De Jordaanse luchtmacht kwam maandag in actie en schakelde een Syrische drugsfabriek uit die banden had met de door Iran gesteunde Hezbollah. Een tweede doelwit was het huis van Marie al-Ramthan, een Syrische drugskoning. Al-Rathman en zijn familie zijn gedood en het huis is in puin gelegd. Afgelopen donderdag zei de Jordaanse minister van Buitenlandse Zaken, Ayman Safadi, in een interview met CNN: “We nemen de dreiging van drugssmokkel niet licht op. Als we geen effectieve maatregelen zien om die dreiging te beteugelen, zullen we doen wat nodig is om die dreiging tegen te gaan, inclusief militaire actie binnen Syrië.” Het lijkt erop dat dit geen loos dreigement was.

Synagoge aangevallen in Tunis

Dinsdag reisde een lid van de Tunesische Nationale Garde, na eerst een collega te hebben gedood, naar een oude synagoge. Hij reed op een quad en opende het vuur. Twee joodse neven die een pelgrimstocht naar de plek maakten zijn gedood, samen met twee politieagenten en een bewaker. Nog eens vier politieagenten raakten gewond bij de aanval. De schutter werd ter plaatse doodgeschoten. De synagoge, gelegen op het eiland Djerba, is de oudste van Afrika.

Bijeenkomst van de Axis of Resistance

Leiders van de Axis of Resistance zijn dinsdag bijeengekomen. Op de bijeenkomst waren commandanten aanwezig van de Iraanse Quds Force, de Libanese Hezbollah, de Syrische Vierde Divisie en de Islamitische Jihad en Hamas uit Gaza. Ook een aantal andere Iraanse proxy-milities en Hezbollah-agenten in Syrië waren vertegenwoordigd. Men zegt dat ze thee en broodjes aten voordat ze ideeën bespraken om geld in te zamelen voor een nieuwe waterpartij bij het Qasem Soleimani Memorial.

Syrië terug in de Arabische Liga

In 2011 trad de Syrische president Bashar al-Assad hard op tegen demonstranten. Dit leidde tot het begin van een tien jaar durende burgeroorlog. Vanwege de acties van Assad schortte de Arabische Liga het lidmaatschap van Syrië op. Zondag stemden de lidstaten om het door oorlog verscheurde land weer toe te laten. De stap, bekritiseerd door de VS en anderen, is bedoeld om de betrekkingen tussen Syrië en sommige leden van de Liga te normaliseren en stabiliteit te brengen in het gebroken land. Het zal niemand verbazen dat Rusland deze “langverwachte stap” van terugkeer van hun minionstaat naar de “Arabische familie” toejuicht.

Verwoestende luchtaanval op Oekraïne

Zondag voerde Rusland een massale raket- en drone-aanval uit op Oekraïense doelen. Dit werd gevolgd door een grote aanval van de huurlingengroep Wagner op de Oost-Oekraïense stad Bakhmut. Maar nadat hij had gezworen de stad, die een symbool is geworden van het Oekraïense verzet, in te nemen, begon Jevgeni Prigozjin, eigenaar van de Wagner-groep, te dreigen met terugtrekking. In een scheldkanonnade betreurde hij zijn zware verliezen en beschuldigde hij Moskou ervan munitie achter te houden. Als Bakhmut standhoudt, is dat een enorme morele steun voor het Oekraïense leger.

Lees meer over dit onderwerp op de website van Amir Tsarfati: beholdisrael.org

Amir Tsarfati

Amir Tsarfati werd geboren in Israël en heeft daar het grootste deel van zijn leven gewoond. Sinds hij zijn verplichte dienst bij de Israelische Defensietroepen vervulde, is hij doorgegaan als majoor in de IDF Reserve. Amir is de afgelopen twintig jaar een gids in Israël geweest en diende als chef-gids van Sar El Tours en CEO van Sar El Tours and Conferences. In 2001 werd hij oprichter en president van Behold Israel – een organisatie zonder winstoogmerk die wereldwijd realtime toegang biedt tot betrouwbare nieuwsbronnen en informatie over Israël vanuit de krachtige context van bijbelse geschiedenis en profetie.

Amir is getrouwd met Miriam en samen hebben ze vier kinderen. Zijn huis kijkt uit over de vallei van Megiddo (Armageddon), wat een constante herinnering is aan de oproep die de Heer hem heeft opgelegd om vanuit de Bijbel te onderwijzen wat Gods plannen zijn voor het einde der tijden.

Meer informatie: www.beholdisrael.org
Foto: Videostill Behold Israël
Auteur: Amir Tsarfati Nieuwsbrief vrijdag 11 mei 2023

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies