Omgeving rond de Chemours-fabriek is vervuild met PFAS – Leven overhoop voor omwonenden

RD-actueel – Drinkwater, zwemwater, eieren, groenten: heel veel rond de fabriek van Chemours in Dordrecht is vervuild met kankerverwekkende PFAS. Robert Jansema reisde af naar een hoorzitting over Chemours in Den Haag om getroffen omwonenden te spreken. Ook spreekt hij met Joop Keesmaat van actiegroep Gezondheid Vóór Alles. Chemours was niet beschikbaar voor commentaar.

Chemours in Dordrecht is een van de bedrijven die onder het bevoegd gezag van de provincie valt. Het bedrijf maakt onder andere stoffen waardoor producten water- en vetafstotend worden, zoals voor regenjassen en koekenpannen. Handig, maar voor de ontwikkeling ervan zijn PFAS gebruikt. Deze stoffen zijn schadelijk voor de gezondheid en de omgeving, en breken niet of nauwelijks af in het milieu. Een bekend voorbeeld is PFOA. Deze stof wordt nu niet meer gebruikt door het bedrijf en is vervangen door andere PFAS (de zogenaamde GenX-stoffen).

Over het RD

Het Reformatorisch Dagblad is een landelijke, christelijke krant, opgericht in 1971. Het dagblad onderscheidt zich van andere dagbladen door uitgebreid aandacht te besteden aan christelijk en kerkelijk nieuws. Ook is er relatief veel aandacht voor plaatselijk nieuws. En zo ook op dit YouTube kanaal.

Op dit YouTube kanaal brengt het RD persoonlijke verhalen én achtergrondverhalen bij het nieuws. Maar niet alleen dat want je vindt hier ook series als Scherptediepte, politieke items, human interest stories en muziek. Dat doen ze allemaal vanuit hun christelijk perspectief.

Meer informatie: www.rd.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies