Emily voelde zich gedwongen tot abortus maar koos er niet voor

Week van het leven 2023 – “Jullie kindje heeft microcefalie en zal ernstig meervoudig gehandicapt zijn. Wij stellen een abortus voor”, kreeg Emily Nuijten (31) meerdere keren van artsen te horen. Zij en haar man kozen er echter voor om hun kindje te houden. Inmiddels is Rayan (2) een blije peuter.

Emily: “Rayan begint nu zelfs te lopen. Hij kan gewoon alles doen wat andere kinderen ook doen, alleen op zijn eigen tempo. Het is gewoon een prachtig minimensje. Dat ik over zijn leven had kunnen beslissen… over de keuze van leven of dood… dat vind ik heel heftig. En dat je daarover als ouders moet beslissen vind ik bizar want veel mensen kiezen voor abortus omdat ze bang zijn dat hun kind moet lijden. Maar bij Rayan is geen teken van lijden. Hij is gewoon een volwaardig mensje. Ja we houden van hem zoals hij is en hoe de toekomst eruit ziet weten we niet. Maar hoe dan ook, voor ons is het positief, want hij is bij ons.”

Zorg voor leven

Zorg voor leven is een initiatief van ‘Prima voor elkaar’ en ‘Dominass assurantiën’ in samenwerking met EUCARE. Het doel is om christelijke zorg, die gericht is op het behoud van leven, bereikbaar te maken voor iedereen. Zij bieden de basisverzekering Zorg voor leven aan in combinatie met een drietal aanvullende pakketten. Daarbij speelt de samenwerking met christelijke zorgverleners een belangrijke rol. Vanuit hun jarenlange ervaring op het ‘kerkelijk erf’ weten zij hoe belangrijk het is dat een zorgverlener uitgaat van Bijbelse normen en waarden.

Zorg voor leven vergoedt geen medische handelingen die het leven beëindigen, zoals abortus provocatus, genetisch onderzoek waarbij het doden van een ongeboren vrucht aan de orde kan zijn, en euthanasie. Hiermee geven ze gevolg aan de bewuste keuze van veel van hun relaties om de bescherming van geboren en ongeboren leven serieus te nemen.

Week van het Leven

In de jaarlijkse Week van het Leven is er veel aandacht voor het ongeboren kind. Kies Leven is als kernlid actief betrokken bij de organisatie van deze week. Graag brengen we een aantal agendapunten onder uw aandacht:

  • Vrijdag 3 november: Pro Life-café SGPJ en Schreeuw om Leven
  • Zondag 5 november: Zondag van het Leven
  • Maandag 6 november: gastlessen van Kies Leven op Lodenstein College
  • Maandag 6 november: Debat ‘Abortus: een mensenrecht?’ met Maaike Rosendal (CCBR) en Rob Jetten (D66)
  • Dinsdag 7 november 20:00 uur: Livestream Logos Instituut met Kies Leven vanuit De Bilt met thema: ‘Kennis van abortus in Nederland’ naar aanleiding van gehouden enquêtes op straat in september en oktober dit jaar.
  • Woensdag 8 november: Debatavond SGP jongeren
  • Donderdag 9 november: Presentatieavond Kies leven in Brunssum, aanvang 19.00 uur
  • Vrijdag 10 november: Studio SGP over de Week van het Leven met o.a. medewerking van vrijwilligers Kies Leven
  • Zaterdag 11 november: Mars voor het Leven op het Malieveld in Den Haag. Kom even langs bij de stand van Kies Leven op de Pro-Life markt.

Web: www.weekvanleven.nl
RD: www.rd.nl
Auteur: RD in samenwerking met platform Zorg voor leven

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies