Opperrabbijn Jacobs ziet toename jodenhaat

Reformatorisch Dagblad – Bijna 2 maanden geleden viel Hamas, Israël binnen. Dat heeft ook grote gevolgen voor de joodse gemeenschap hier in Nederland. In deze aflevering van RDactueel spreken we met opperrabbijn Jacobs over de toegenomen jodenhaat.

Over Opperrabbijn Binyomin Jacobs

Opperrabbijn Binyomin Jacobs woont met zijn gezin in Amersfoort. Zijn ouders overleefden de Tweede Wereldoorlog en stimuleerden hun zoon om te studeren. Na het gymnasium studeerde hij dan ook aan diverse Talmoedhogescholen, zowel in Frankrijk als in Israël. Eind 2008 werd hij benoemd tot de opperrabbijn van alle joodse gemeenten in Nederland. Binnen het jodendom hoort hij bij de Lubavitcher chassidiem stroming. Deze stroming staat bekend om hun openheid naar niet-joden, waaronder ook christenen.

In de loop der jaren bouwde hij een groot netwerk op binnen de landelijke en lokale politiek, maar ook binnen de diverse kerken. Zo geeft hij regelmatig lezingen voor Christenen voor Israël en wordt in Museumpark Orientalis (voormalig Heilig Land Stichting) bij Nijmegen al vele jaren een film vertoond waarin hij bezoekers virtueel rondleidt in de synagoge. In 2012 werd opperrabbijn Jacobs benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn bijzondere inzet voor de samenleving. Jacobs maakt zijn debuut bij Scholten Uitgeverij met het boek ‘Dagboek van de opperrabbijn. Het zijn 54 dagen uit zijn leven met zijn wijsheden, gecombineerd met humor en zelfspot.

Het Reformatorisch Dagblad

Het Reformatorisch Dagblad is een landelijke, christelijke krant, opgericht in 1971. Het dagblad onderscheidt zich van andere dagbladen door uitgebreid aandacht te besteden aan christelijk en kerkelijk nieuws. Ook is er relatief veel aandacht voor plaatselijk nieuws. En zo ook op dit YouTube kanaal.

Op dit YouTube kanaal brengt het RD persoonlijke verhalen én achtergrondverhalen bij het nieuws. Maar niet alleen dat want je vindt hier ook series als Scherptediepte, politieke items, human interest stories en muziek. Dat doen ze allemaal vanuit hun christelijk perspectief.

Web: www.rd.nl
Foto: Videostill YouTube

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies