Beleef Oost-Europa tijdens de jubileumdag van ‘Kom over en help’

Op zaterdag 18 mei organiseert ‘Kom over en help’ een jubileumdag ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van de stichting. Op deze dag, die gehouden wordt op de Leger des Heils-locatie in Ede, kan jong en oud kennis maken met het werk van ‘Kom over en help’. Gerben Heldoorn, directeur: “Het belooft een interessante en afwisselende dag te worden, waarbij bezoekers Oost-Europa echt zullen beleven!”

Ooit begon het allemaal met het smokkelen van Bijbels naar landen die gebukt gingen onder het communisme. In 50 jaar is dit uitgegroeid tot een professionele organisatie waar medewerkers en vrijwilligers zich vanuit hun hart inzetten voor mensen in Oost-Europa die leven in kwetsbare omstandigheden. Dit is nog altijd nodig en actueel.

Jubileumdag

“Om donateurs en belangstellenden de mogelijkheid te geven om kennis te maken met ons werk, hebben we een prachtige jubileumdag georganiseerd, boordevol met activiteiten en uitdagingen. Zo zijn er Oost-Europese lekkernijen, kunnen mensen een ritje maken in een Lada, is er veel ruimte voor traditionele muziek, zijn er workshops en is er een markt met o.a. tweedehands kleding. De zogenoemde ‘smokkelcamper’ ontbreekt natuurlijk niet.” Ook zijn er lokale partners uit Oost-Europa op de jubileumdag aanwezig.

Voor de kinderen

Voor kinderen en jongeren is er een spannend outdoor parcours uitgezet en voor de kleinsten is er een springkussen en een ballenbak met glijbaan! Ook kan je gezellig een potje midgetgolfen.

Praktische informatie

De jubileumdag wordt zaterdag 18 mei van 10:00 uur tot 16:00 uur gehouden op de Leger des Heils-locatie 50150 Belmont, Goorsteeg 66 in Ede. De toegang is gratis. Aanmelden wordt op prijs gesteld en kan via: www.komoverenhelp.nl/aanmelden. “We ontmoeten graag zoveel mogelijk mensen tijdens deze bijzondere dag,” besluit Heldoorn.

Web: www.komoverenhelp.nl
Auteur: Laurens Sok
Beeld: © Henk-Jan Oudenampsen

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies