Opnieuw ingrijpend jaar voor hulporganisatie Kom over en help

Nijkerk – 2023 was voor Kom over en help opnieuw een jaar vol ingrijpende gebeurtenissen. De oorlog in Oekraïne duurt inmiddels al ruim twee jaar. Ook werd in het afgelopen jaar de enclave Nagorno-Karabach in korte tijd door Azerbeidzjan onder de voet gelopen. Gerben Heldoorn, directeur: “Deze situaties vragen om acute hulp die we dan ook geven vanuit een noodfonds. Dit is gelukkig mogelijk dankzij de betrokkenheid en steun van onze donateurs.”

Naast noodhulp blijft reguliere hulp op het gebied van inkomstengenererende activiteiten, educatie en maatschappelijke zorg van onverminderd groot belang. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met lokale partners met wie Kom over en help 73 projecten ondersteunt in zes landen.

Resultaten 2023

Financieel sluit Kom over en help 2023 opnieuw af met een recordbedrag als het gaat om reguliere giften: € 3.400.000. Dat is ruim € 200.000 meer dan in 2022. Marc Holleman, voorzitter: “Dit maakt ons allereerst dankbaar naar God toe en geeft daarnaast hoop voor de toekomst.” Er werden ruim 153.000 mensen geholpen. Bijna 90.000 kinderen, jongeren en volwassenen ontvingen educatie, terwijl 1.534 mensen werden ondersteund in werk en inkomen. Dit aantal groeit, door de inzet op ontwikkeling naar zelfredzaamheid. Meer dan 62.000 mensen ontvingen maatschappelijke zorg.

Toekomst

Gerben Heldoorn: “In 2023 hebben we, samen met onze donateurs en partners, weer veel mogen betekenen voor mensen in kwetsbare omstandigheden in de landen waar wij werken. Dit jaar herdenken we dat Kom over en help 50 jaar bestaat. Het werk is relevanter dan ooit. De oorlog in Oekraïne heeft veel gevolgen in Oekraïne, maar ook in Moldavië bijvoorbeeld. De prijzen stijgen en daardoor wordt het dagelijkse leven duurder. We kijken met dankbaarheid terug op 2023 en hopen ook dit jaar op de steun van onze trouwe achterban.”

Web: www.komoverenhelp.nl
Auteur: Laurens Sok
Beeld: Kom over en help

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies