Vervolgde Finse politica bezoekt Nederland voor geloofsvrijheid

De vervolgde Finse politica Päivi Räsänen komt naar Nederland. De christendemocratische oud-minister is al jarenlang onderwerp van strafrechtelijk onderzoek omdat zij in 2019 een Bijbelpassage op X plaatste. Op vrijdagavond 3 mei zal ze, net als SGP’ers Chris Stoffer en Bert-Jan Ruissen, in Gouda spreken over geloofsvrijheid, hatespeech en discriminatie.

Chris Stoffer

“Mevrouw Räsänen is voor mij het levende bewijs dat geloofsvrijheid binnen ons continent sluipenderwijs onder druk komt te staan,” aldus SGP-voorman Chris Stoffer. “Als je direct het label ‘hatespeech’ plakt op een opvatting die haaks staat op die van jezelf en daarmee naar de rechter stapt, hol je de meningsvrijheid uit. Daar moeten we ons terdege van bewust zijn. Ik hoop dat het bezoek van mevrouw Räsänen de ogen in Nederland hiervoor opent.”

Bert-Jan Ruissen

Bert-Jan Ruissen, Europarlementariër en lijsttrekker voor de SGP in het Europees Parlement, verzet zich momenteel tegen een wel erg vaag EU-voorstel over haatzaaien. “De Europese Commissie wil ook in EU-landen zo’n verbod invoeren. En in dat voorstel is de definitie van ‘haatzaaien’ te vaag. Alles zou er dus onder kunnen vallen. Er moet ruimte blijven voor een helder Bijbels geluid. Die ruimte claimen we niet voor onszelf. Die ruimte vragen we, vanuit de diepste overtuiging dat onze hele samenleving niet zonder deze boodschap kan.”

Solidariteit

De bijeenkomst vrijdag is voor de SGP eerst en vooral een samenzijn om solidariteit te betuigen met de vervolgde Finse politica. “We weten ons nauw met u verbonden. Wat zij verdedigt in deze langdurige juridische strijd is onopgeefbaar!”, zegt de SGP-lijsttrekker.

Ruissen en Stoffer zullen uit solidariteit met de vervolgde Räsänen op 3 mei een Bijbelpassage op hun persoonlijke X-accounts plaatsen over geloofsvervolging (Mattheüs 5:10 en 11). De bijeenkomst is georganiseerd door het Christian Council International (CCI).
De bijeenkomst begint om 20 uuur in de Sint Jans kerk in Gouda. Entree is 10 euro per persoon. Zaterdagavond is een soortgelijke bijeenkomst op Urk.

Beeld Videostill ADF / Youtube
Auteur: SGP
Web: www.sgp.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies