Hoe kijkt Gert-Jan Segers nu terug op zijn tijd in de politiek?

RD on tour – In januari 2023 verliet hij de politiek. Hoe kijkt Gert-Jan Segers nu terug op die tijd? Waarom koos hij om toch mee te onderhandelen in kabinet Rutte IV? Segers groeide op in een warm zendingsgezin en werkte jaren als zendeling in Egypte. Welke kernwaarden drijven hem nu? Thirza Nieuwenhuis sprak met hem. Ook sprak ze met hem over zijn gezin en het christen-zijn in een sterk seculiere samenleving.

In rd ON TOUR gaan interviewers Robert Jansema en Thirza Nieuwenhuis in gesprek met spraakmakende gasten. Mensen die, gedreven door hun geloof, een bijzondere taak vervullen in de samenleving. Van 16 juli tot en met 20 augustus verschijnt elke om 18.00 uur een nieuwe aflevering. Kijk naar deze diepgaande interviews die echt de moeite waard zijn.

Over Gert-Jan Segers

Gert-Jan Segers (1969) was van 20 september 2012 tot 25 januari 2023 Tweede Kamerlid voor de ChristenUnie en van 10 november 2015 tot 17 januari 2023 fractievoorzitter en politiek leider. Bij de verkiezingen van 2017 was hij lijsttrekker en in 2021 was hij dat opnieuw. De heer Segers was in 2008-2012 directeur van het wetenschappelijk instituut van de ChristenUnie. Eerder werkte hij onder andere bij de EO en was hij zendingswerker in Egypte. Hij is kenner van de islamitische wereld. De heer Segers was woordvoerder algemene zaken/koninklijk huis, mensenhandel, maatschappelijke diensttijd, integratie en zorg.

Over het RD

Het Reformatorisch Dagblad is een landelijke, christelijke krant, opgericht in 1971. Het dagblad onderscheidt zich van andere dagbladen door uitgebreid aandacht te besteden aan christelijk en kerkelijk nieuws. Ook is er relatief veel aandacht voor plaatselijk nieuws. En zo ook op dit YouTube kanaal.

Op dit YouTube kanaal brengt het RD persoonlijke verhalen én achtergrondverhalen bij het nieuws. Maar niet alleen dat want je vindt hier ook series als Scherptediepte, politieke items, human interest stories en muziek. Dat doen ze allemaal vanuit hun christelijk perspectief.

Web: www.rd.nl
Beeld: Videostill YouTube

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies