Jurjen: Er zijn hier mensen die nog nooit een christen hebben ontmoet

RD on tour – Amsterdam-Noord, meer dan 100.000 inwoners, waarvan enkele honderden christen. Het gaat Jurjen ten Brinke zichtbaar aan het hart. ‘Er zijn hier mensen die nog nooit een christen hebben ontmoet’. In de multiculturele kerk Hoop voor Noord ontmoeten we de voorganger-evangelist die openhartig vertelt over dagelijks leven in de sterk seculiere samenleving van ‘zijn’ wijk en de uitdagingen voor hem en zijn gezin die dit met zich meebrengt.

Het gesprek wordt afgewisseld met een blijmoedig sfeertje. Robert en Thirza nemen het tegen elkaar op in een nieuwe ‘campingchallenge’.

Jurjen ten Brinke

Jurjen ten Brinke is geboren in Zwolle. Hij rondt twee studies af: Tropisch Landgebruik aan Wageningen Universiteit en de HBO-studie Theologie. Een ernstige ziekte van zijn vrouw veranderde zijn leven radicaal. Na zijn landbouwkundige opleiding werkt hij vijf jaar als teamleider Oost-NL voor stichting Gave; een organisatie die kerkelijk werk onder asielzoekers en statushouders opzet en ondersteunt. In 2006 richt Jurjen als evangelist en kerkstichter de multiculturele kerk Hoop voor Noord op in Amsterdam-Noord, waar hij nu nog steeds voorganger van is. In 2015 start Jurjen op freelancebasis bij de EO, waar hij uiteindelijk vast in dienst komt.

Sinds 2015 werkt Jurjen voor de EO. Hij werkte onder andere als presentator mee aan het zondagochtendprogramma De Kapel, maakt meditaties voor de Bijbel Open App en spreekt meerdere malen op  de Nederland Zingt Dag. In 2016 reist hij voor de EO naar Irak om vluchtelingenkampen te bezoeken.

Naast zijn werk als presentator, is Jurjen voorganger van de multiculturele kerk Hoop voor Noord in Amsterdam-Noord (waar hij ook woont). Ook is hij als ambassadeur betrokken bij de stichting Tearfund, een ontwikkelingsorganisatie die opkomt voor mensen in armoede en onrecht.

Reformatorisch Dagblad

Het Reformatorisch Dagblad is een landelijke, christelijke krant, opgericht in 1971. Het dagblad onderscheidt zich van andere dagbladen door uitgebreid aandacht te besteden aan christelijk en kerkelijk nieuws. Ook is er relatief veel aandacht voor plaatselijk nieuws. En zo ook op dit YouTube kanaal.

Op dit YouTube kanaal brengt het RD persoonlijke verhalen én achtergrondverhalen bij het nieuws. Maar niet alleen dat want je vindt hier ook series als Scherptediepte, politieke items, human interest stories en muziek. Dat doen ze allemaal vanuit hun christelijk perspectief.

Web: www.rd.nl
Beeld: Videostill YouTube
Auteur: Reformatorisch Dagblad / EO

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies