Aanbidding en recht komen samen in nieuwe song InSalvation

Als je aan een woestijn denkt, denk je niet gelijk aan een vreugdedans. Woestijnen staan vaak symbool voor leegte; voor onrecht en armoede. Maar als Jezus verschijnt temidden van dit onrecht en die armoede, dan is er reden tot dansen! En dat is ook precies de inspiratie achter het nieuwe lied & de videoclip ‘Dancing In The Desert’ van InSalvation.

‘Dancing In The Desert’ past helemaal in de missie van InSalvation. Veel mensen kennen de band door de aanbidding die ze leidt, maar minstens zo veel kennen de groep om haar inzet voor gerechtigheid; ook als ambassadeur van Compassion. Die inzet is heel praktisch. InSalvation besloot in mei van dit jaar om naar Ethiopië te reizen en daar mee te lopen in de Muskathlon; een sponsorloop door de woestijn van het land. Er zijn veel schrijnende verhalen waar InSalvation mee in aanraking kwam tijdens haar verblijf in Ethiopië, maar het verhaal van de alleenstaande moeder Workitu raakte in het bijzonder. Haar verhaal wordt ook verteld in de film ‘58’ van diverse hulporganisaties, waaronder Compassion.

De beelden van de woestijn, de ervaringen van de Muskathlon, het verhaal van Workitu en de beweging van aanbidding, gerechtigheid die InSalvation wil aansporen; het komt allemaal samen in het lied ‘Dancing In The Desert’. Zanger en toetsenist Jafeth Bekx schreef het samen met Matthijn Buwalda en de producer van het lied, Henk Pool. De tekst is deels gebaseerd op de bijbelpassage Jesaja 35. “We merken honger naar echtheid en gerechtigheid om ons heen” zegt Jafeth. “We zagen in Ethiopië de extreme armoede en droogte. Het zijn verhalen die je altijd bij blijven. Maar we waren er om een ander verhaal het hoogste woord te laten hebben! Door InSalvation’s bijdrage aan de Muskathlon konden uiteindelijk meer dan 350 kinderen in hun uitzichtloze omgeving een sponsor krijgen via Compassion. Daardoor werd hun situatie er juist een van hoop.”

“In het lied maken we het onrecht zichtbaar, maar ook de oplossing” zegt Jafeth. “Die woestijn is geestelijk gezien dichterbij dan we vaak denken. Het is geen ‘ver van mijn bed show’ maar heel dichtbij. Wij hebben in onze rijkdom vaak een geestelijke armoede. In Jezus’ naam kan dat verhaal nu al veranderd worden. Hij is al onderweg om de dingen recht te maken!”

Daarom doet InSalvation meer dan het leiden van aanbidding; ze wil jong en oud toerusten en aansporen. Zo ontstaat een beweging van aanbidding en gerechtigheid. Wie het lied ‘Dancing In The Desert’ vanaf 6 november download, kan gelijk praktisch doorpakken en op de website van InSalvation meer lezen over de mogelijkheden om de handen uit de mouwen te steken zoals in Jesaja 35 bedoeld wordt – tegen armoede en onrecht!

De primeur van de videoclip van ‘Dancing In The Desert’ is op 6 november om 12 uur ’s middags op www.insalvation.com. Vanaf dat moment is het ook gratis te downloaden op de site. In het programma ‘Backstage’ van Grootnieuwsradio wordt het lied officieel gepresenteerd.

Over InSalvation

De Nederlandse worship formatie InSalvation heeft een duidelijke missie: jong en oud aansporen en toerusten in aanbidding om daarnaast praktisch in beweging te komen voor rechtvaardigheid. Daarom is InSalvation ook ambassadeur van Compassion. Sinds 2006 geldt de groep als toonaangevende aanbiddingsband. Naast veel bijzondere optredens in binnen- en buitenland (o.a. met de Amerikaanse band Leeland) worden de cds van de band warm ontvangen en beschouwd als een gewild platform voor aanbidding. Aan de nieuwste cd ‘God Is’ verleende ook Paul Baloche zijn medewerking.

Over Compassion

Compassion is een kind sponsor organisatie die werkt op een holistische wijze. Dat wil zeggen dat zij de kinderen op alle gebieden van hun leven ondersteunt: gezonde voeding, medicijnen en een veilige omgeving in de vorm van de lokale kerk. Ze bevrijdt zo kinderen van armoede in Jezus’ naam. Daarnaast stimuleert zij de intellectuele- en emotionele ontwikkeling en geestelijke vorming.

Leon van Steensel

04-11-2014
Muziek
https://www.insalvation.com

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies