MENU
Een operatie veranderde het leven van Pierre totaal

Een operatie veranderde het leven van Pierre totaal

31 jan

‘Wat is er met me gebeurd, mama?’, vraagt Pierre. ‘Wanneer gaat u mijn benen beter maken?’ Niet wetend wat ze haar zoontje op die vragen moet antwoorden, belooft Edwige hem dat ze er alles aan zal doen om genezing te vinden voor Pierre’s kromme benen.

Toen ze voor het eerst opmerkte dat de benen van haar zoontje anders groeiden dan die van de andere kinderen, probeerde haar familie verschillende massagetechnieken uit om de beentjes van Pierre beter te laten groeien. Maar door een gebrek aan essentiële voeding van jongs af aan zouden zijn benen zijn groeiende lichaam niet langer ondersteunen.
Geen geld
Edwige zag in dat niets hielp. Ze huiverde bij de gedachte dat Pierre gehandicapt zou worden en was bang voor de toekomst van haar zoontje. Maar misschien zou een operatie helpen? Ze informeerde ernaar bij het lokale ziekenhuis, maar werd weggelachen: ‘Hier accepteren we geen muntgeld’. Edwige was kwaad, omdat ze gelijk hadden. ‘Hoe graag ik het ook zou willen, ik heb niet genoeg geld om het te betalen.’

Ze huiverde bij de gedachte dat Pierre
gehandicapt zou worden en was bang voor
de toekomst van haar zoontje.


Uitstel
De tijd verstrijkt. Is er dan echt geen mogelijkheid? Op een dag hoort Edwige over Mercy Ships. Ze begint de reis naar de Africa Mercy met haar zoontje en ontvangt waar ze al die jaren op heeft gehoopt en voor gebeden: een afspraak voor een operatie. Maar daarmee zijn ze er nog niet. Pierre krijgt koorts en de operatiedatum moet meerdere keren uitgesteld worden. Edwige: ‘We zijn zo dichtbij, het zal toch niet te mooi zijn om waar te zijn?’ Het doet haar pijn te zien hoe haar zoontje lijdt.

Groen licht
De laatste week van de orthopedische operaties breekt aan. Op wonderbaarlijke wijze herstelt Pierre van zijn koorts en krijgt hij groen licht voor een operatie. Fysiotherapeute Stephanie, vrijwilliger op de Africa Mercy, vertelt: ‘Voor zijn leeftijd is het geval van Pierre een van de ergste die ik heb gezien. Als we niet ingrijpen, zal het niet lang meer duren voordat hij niet meer in staat is om ooit normaal te kunnen lopen.’

‘Voor zijn leeftijd is het geval
van Pierre een van de ergste die
ik heb gezien.'


Droom wordt werkelijkheid
Na de operatie, waarin de beide benen van Pierre worden rechtgezet, haalt Edwige opgelucht adem. ‘Zelfs al zou hij de beste scholen hebben gevolgd en mooie diploma’s hebben behaald, dan was hij toch niet ver gekomen in het leven,’ zegt Edwige. ‘Gehandicapten zijn hier niet gewenst.’ Met een lach op haar gezicht kijkt ze toe hoe haar zoon zijn eerste stappen zet richting een nieuwe toekomst. Haar droom is werkelijkheid geworden.

Uw gift redt mensenlevens en maakt gratis medische zorg voor de allerarmsten mogelijk!

Mercy Ships maakt levensveranderende operaties mogelijk voor mensen in armoede. Met uw gift krijgt iemand met een ernstige aandoening gratis hulp van een ervaren chirurg. Op ons ziekenhuisschip Africa Mercy werkt iedereen vrijwillig. We doen dit werk omdat we geloven dat voor God ieder mens kostbaar is.

Lees het complete verhaal met indrukwekkende foto's op de website van MercyShips.

Datum: 31 januari 2019
Auteur: Mercy Ships
Foto: Mercy Ships
Copyright: Mercy Ships
Website: http://www.mercyships.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: