MENU
visual
Een beetje afscheid nemen van Elly en Rikkert
Een beetje afscheid nemen van Elly en Rikkert
Een beetje afscheid nemen van Elly en Rikkert
Een beetje afscheid nemen van Elly en Rikkert
Een beetje afscheid nemen van Elly en Rikkert
Een beetje afscheid nemen van Elly en Rikkert
Een beetje afscheid nemen van Elly en Rikkert

Een beetje afscheid nemen van Elly en Rikkert

28 okt

ERMELO - Zaterdag 26 oktober. Elly Nieman en Rikkert Zuiderveld vieren hun 50-jarig jubileum met een bijzondere tour langs theaters in heel Nederland en België. Tijdens deze jubileumtour maken zij een keuze uit hun repertoire van toen tot nu. Met oude en nieuwe liedjes, een rijke mix van verhalen, onovertroffen poëzie en cabaret van Rikkert en vooral veel warme herinneringen.

En hoewel het een tour is voor volwassenen ontbreken ook de kinderliedjes niet. Voor velen zal ’50 jaar mooi geweest’ een feest van herkenning zijn! Elly en Rikkert worden tijdens de tour begeleid door hun vrienden en muzikale duizendpoten Jan Borger (keyboards en accordeon), Dick Le Mair (percussie) en Peter van Essen (viool).

De titel ‘50 jaar mooi geweest’ is bewust gekozen. Het was de afgelopen 50 jaar inderdaad meer dan mooi. Tegelijk beseffen ook zij dat er aan hun muzikale loopbaan hier op aarde ooit een einde komt. Zo lang zij leven blijven ze ongetwijfeld zingen, maar deze bijzondere jubileumtour is voor hen ook een beetje afscheid nemen. Een manier om ‘dankjewel’ te zeggen tegen hun grote schare trouwe fans die al die jaren zijn gebleven. Ze kijken ernaar uit om u en jou te ontmoeten in een van de theaters. Zodat ze na de tour elkaar in de ogen kunnen kijken en zeggen: ‘Ook dit is weer mooi geweest!’

50 jaar Elly en Rikkert
Wie is er niet opgegroeid met de liedjes van Elly en Rikkert? Hun imposante oeuvre heeft een onuitwisbare invloed gehad op de muzikale vorming van velen. Oorspronkelijk begonnen Elly en Rikkert los van elkaar, Elly met haar sprookjesachtige en Rikkert met zijn cabareteske liedjes. Sinds hun huwelijk in 1968 vormen ze een onafscheidelijk duo. In die tijd hebben zij zo'n 50 albums uitgebracht en talloze liedjes voor anderen geschreven.

Bekende albums zijn ‘De draad van Ariadne’, ‘Maskers af’, ‘De tranen van de kleine mensen’ en de dubbel-cd ‘30 Jaar Onderweg’. Van hun kinderalbums gaat de verzameling ‘Een boom vol liedjes’ al een paar generaties mee. De meest recente cd is 'In het voorbijgaan'.

De boodschap van hun liedjes veranderde in de jaren 70 drastisch, na hun bekering. De zoektocht van dit hippiestel naar de zingeving van het leven bracht hen uiteindelijk bij Jezus. Jarenlang waren ze een voorbeeld voor veel mensen in christelijk Nederland. Er zijn maar weinig theaters, kerken of festivals waar Elly en Rikkert niet gezongen hebben. Het levert een kleurrijk repertoire op met een diverse en rijke inhoud.

Mooie reactie van een bezoeker op het concert in Ermelo:
Dick: Het was een fantastische avond in Ermelo voor de 60-plussers is het met de liedjes van Elly & Rikkert al een beetje thuiskomen, zoals De kauwgumballenboom, maar ook met andere liedjes. De band is ook ontzettend goed, sommige liedjes klinken nog mooier dan 40 jaar geleden. Maar het mooiste van dit afscheidsconcert vind ik dat Elly & Rikkert na bijna 50 jaar nog steeds trouw zijn gebleven aan de Here Jezus, onze redder en leidsman in het leven. Dank voor al die jaren, met prachtige Lp’s en Cd's en de mooie concerten.

Elly & Rikkert: Mooi Geweest! 2019
29/10 Gouda, De Goudse Schouwburg
30/10 Drachten, De Lawei
01/11 Gemert, De Eendracht
02/11 Merksplas, België, Zaal de Kunstvrienden
06/11 Goes, Theater de Mythe
08/11 Veenendaal, De Basiliek
13/11 Wassenaar
20/11 Dordrecht, Schouwburg Kunstmin
24/11 Sint-Niklaas, België, Stadsschouwburg
27/11 Zwolle
Elly & Rikkert: Mooi Geweest! Extra 2020
9/05 Zwolle, Theater Odeon
15/05 Assen, De Bonte Wever
16/05 Alphen aan den Rijn, Theater Park Villa
23/05 Zeist, Theater Figi
04/06 Barneveld, Schaffelaartheater
05/06 Gouda, De Goudse Schouwburg
10/06 Zaltbommel, De Poorterij
13/06 Papendrecht, Theater de Willem
20/06 Nunspeet, Theater Veluvine

Datum: 28 oktober 2019
Auteur: Redactie Christelijknieuws
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.truetickets.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: