MENU
Wim Bevelander viert jubileum met groot concert

Wim Bevelander viert jubileum met groot concert

19 feb

Wim Bevelander maakt al 40 jaar gospelmuziek en trok al die jaren daarmee het land door. Op zondag 29 mei 2022 gaat hij dat vieren met een jubileumconcert in zijn woonplaats Dordrecht in het Energiehuis. Daarbij laat hij zich begeleiden door een fantastische band.

Wim Bevelander reist al vele jaren door het land met zijn liedjes en spreekbeurten in uiteenlopende kringen. Een enkele keer met een band, meestal met een akoestische gitaar, maar vrijwel altijd met Nederlandstalige, pittige songs. Hij schrijft teksten die je raken, doen glimlachten en die tot nadenken stemmen. Hij doet uitspraken die blijven haken, die je confronteren of bemoedigen.
Na een parttime baan in het basisonderwijs in Brabant werd Wim o.a. coach bij ggz De Hoop in Dordrecht, leraar aan het vmbo, kerkelijk werker bij de Ontmoetingskerk in Gorinchem. Naast die werkzaamheden zong hij door de jaren heen zijn liedjes voor een gevarieerd publiek. In zijn taalgebruik streeft hij ernaar om juist ook voor niet-kerkelijke luisteraars begrijpelijk te zijn.

Kaarten zijn te bestellen bij True Tickets.

In 2012 kreeg hij een nominatie voor de Zilveren Duif in de categorie beste tekstdichter/componist. In 2013 werd zijn laatste kindercd (Zoetzuur) genomineerd als beste cd. In 2014 werd een lied van de cd ZIN genomineerd en in 2015 een lied van de cd Soms heb je verdriet. Op 29 mei 2022 viert hij zijn 40-jarig jubileum.

Datum: 19 februari 2022
Auteur: Redactie Christelijknieuws
Foto: Wim Bevelander
Website: http://www.wimbevelander.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: