MENU
Pasuk op de Filipijnen: alle huizen van sponsorkinderen zijn hersteld

Pasuk op de Filipijnen: alle huizen van sponsorkinderen zijn hersteld

22 maa

Na de brand in november en de tyfoon in december lag er opeens een grote druk op het team van Pasuk. Deels omdat er veel noodhulp was te organiseren, maar ook hebben we gemerkt wat een diepe indruk de verwoestende storm op iedereen had gemaakt. Niet alleen op de sponsorkinderen, ook de Pasuk staf heeft zich echt moeten herpakken. De schade op het eiland Cebu was enorm. En nog steeds hebben we last van de nasleep.

Bekijk hier een video waarin Claudine haar ervaringen deelt:De breedband internetverbinding van onze kerkpartner ‘Cebu Bible Church’ is nog niet hersteld. Lange tijd waren bouwmaterialen schaars en duur, waardoor reparaties aan de huizen stagneerden. Maar stap voor stap keert het normale straatbeeld weer terug.

We zijn ontzettend dankbaar voor alle donaties die we hebben ontvangen, zowel naar aanleiding van de brand als de tyfoon. Dankzij uw giften hebben we al 21 huizen van sponsorkinderen kunnen herstellen. Bij nog eens 5 huizen zijn noodreparaties uitgevoerd en met Gods hulp hopen we ook deze woningen van een stevig dak te voorzien.

Tussen alle noodhulp en renovatieprojecten door, bezochten we regelmatig de zusjes Claudine en Charilyn, die na de brand opgevangen werden in een evacuatiecentrum. Daar mochten we hen blij maken met nieuwe kleding, beddengoed, keukengerei en diverse eerste levensbehoeften. Inmiddels hebben de meisjes tijdelijk onderdak gevonden bij oma.

Datum: 22 maart 2022
Auteur: Pasuk Foundation - Martijn Ros
Foto: Pasuk Foundation
Website: http://www.pasukfoundation.org

Dit artikel delen:

Meer nieuws: