MENU
De vraag die Nelske ontroerde: Hoe kijkt de Here Jezus naar mij

De vraag die Nelske ontroerde: Hoe kijkt de Here Jezus naar mij

09 mei

Video - Ze is een stoere meid en weet van aanpakken. 'Doorgaan' is haar woord. Ten diepste wil Nelske Vink de wereld redden. En dan raakt ze negen jaar geleden haar baan kwijt, haar huis, belangrijke vriendschappen Ún haar ouders gaan scheiden. Op dat moment kan Nelske het niet langer opbrengen om iedereen te pleasen.

Nelske: 'Ik stond nooit stil bij hoe het mij ging en toen vroeg iemand mij: "Wie zorgt er eigenlijk voor jou? En hoe denk je dat de Here Jezus naar jou kijkt?" Die vragen ontroeren me nog, want ik wist het antwoord niet. Het moest echt van mijn hoofd naar mijn hart zakken dat ik geliefd ben zonder daar iets voor te hoeven doen.'Het geschenk van Martha is een boek van Nelske Vink-Jonker en gaat over de verschillen tussen een Martha en een Maria. De ondertitel is: Wanneer geven makkelijker is dan ontvangen.

Het boek is geschreven voor alle dappere vrouwen die regelmatig compleet uitgeput tot de conclusie komen dat zij de wereld niet kunnen redden en Jezus' liefde niet kunnen verdienen door ervoor te werken. Deze vrouwen herkennen zich meer in Martha dan in Maria. Martha leren we in de Bijbel kennen als een vrouw die haar handen uit de mouwen steekt en de hele dag druk in de weer is. Ze vindt het niet meer dan logisch. We leren dat Maria 'het beste' deel koos, maar maakt dat wat Martha deed per definitie fout?

Dat legt Nelske in dit boek uit aan de hand van bijzondere voorbeelden uit haar eigen leven. Met behulp van het praktische deel reflecteert de lezer op haar eigen leven en krijgt ze handvaten om haar drang om te geven op een gezonde manier in te zetten.

Datum: 9 mei 2022
Auteur: Hour of Power
Foto: Videostil - Hour of Power
Website: http://www.hourofpower.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: