Hanneke Aerts: Op dat moment stortte mijn wereld in

Wanneer Hanneke Aerts en haar man een 20-weken-echo gaan laten maken van hun derde kindje, houden ze er geen rekening mee dat de uitslag heel anders kan zijn. Wat blijkt: het kind heeft een open ruggetje… Door het hele proces ervaart Hanneke dat ze een diep verankerde waarheid met zich meedraagt waar ze zich eigenlijk niet zo van bewust is tot dat moment: God is goed.

Bij de 20-weken-echo is het flink schrikken voor Hanneke en haar man. ‘We hoopten dat alles goed was. We kwamen aan bij de echoscopiste en waren aan het praten over hoe mooi alles eruit zag. Maar op een gegeven moment bleef ze heel erg stil. Het hoofdje zag er volgens haar iets te klein uit. Op een gegeven moment zag ze echt dat er iets mis was. De hersenen leken te klein. Op dat moment stort je wereld in.’ Haar kind heeft een open ruggetje.

Hanneke die in God gelooft, vertelt hoe ze het lastig vond om te bidden. ‘Het is niet zo dat je op dat moment zegt: ‘God is daar, halleluja, alles komt goed.’ Dat had ik helemaal niet, dat zou je eigenlijk wel willen. Toen we naar huis gingen, was het enige dat door mijn hoofd ging: Help God, ik kan dit niet. Wat gebeurt er?

Auteur: Hour of Power
Foto: Videostill – Hour of Power
Meer informatie: www.hourofpower.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies