MENU
Online evenement van Alpha Nederland met Nicky Gumbel

Online evenement van Alpha Nederland met Nicky Gumbel

23 jun

Alpha Nederland, bekend van de Alpha-cursus, organiseert op donderdag 30 juni een online inspiratie evenement voor kerkleiders: De Kansen voor de Kerk. Het onderwerp is 'De leiders van morgen' en spreker is Alpha-pionier Nicky Gumbel. Alpha Nederland wil samen met de lokale kerk iedereen een ontmoeting met de Here Jezus geven.

Tijdens De Kansen voor de Kerk deelt Nicky Gumbel zijn visie voor leiderschap. Gumbel: “Alpha is niet alleen de manier om Jezus’ opdracht om discipelen te maken van alle naties te vervullen. Het is ook de manier om leiders te trainen, om de cultuur te transformeren, de manier om het werk van de Heilige Geest in elk aspect van het kerkleven te brengen.”

Nicky Gumbel vertelt tijdens De Kansen voor de Kerk onder andere over Alex Wood, een atheïstische student op een universiteit. Hij werd door zijn moeder uitgenodigd voor Alpha: “Hij bezocht Alpha als een atheïst en werd christen. De volgende Alpha deed hij mee als helper. De Alpha daarna werd hij leider. Hij werd onderdeel van het HTB-team en werkte met studenten. Het stopte niet daar: hij studeerde verder om gewijd te worden en werd gewijd. Inmiddels heeft hij meerdere kerken geplant. Van atheïst naar kerkplanter in tien jaar tijd. Herhaal dat een paar keer en een natie kan getransformeerd worden.”

Behulpzame inzichten
Naast Nicky Gumbel delen ook kerkleiders en collega’s van Alpha Nederland behulpzame inzichten en ervaringen, zodat kerkleiders gericht gaan nadenken over de vraag ‘Wat zijn de kansen voor mijn kerk op het gebied van leiderschap en leiderschapsontwikkeling?’. Deelnemers krijgen praktische handvatten waarmee zij terug kunnen gaan naar het leiderschapsteam of de kerkenraad om het onderwerp verder uit te denken.

Het is de tweede keer in korte tijd dat Nicky Gumbel de kerkleiders in Nederland via een online evenement inspireert. In 2021 sprak hij ook tijdens een evenement van Alpha Nederland. Hij deelde toen met ruim 800 deelnemers zijn visie voor de kerk in coronatijd. Ook bad hij voor de deelnemers, ons land en onze kerken.

Praktische informatie
De Kansen voor de kerk start donderdagochtend 30 juni om 10.00 uur en duurt tot 11.30 uur. Vooraf aanmelden kan via: alphanederland.org/leiderschap.

Over Alpha Nederland
Alpha Nederland wil samen met de lokale kerk iedereen een ontmoeting met Jezus geven.
Samen met honderden kerken en groepen verwelkomt Alpha Nederland jaarlijks ruim 15.000 mensen op haar cursussen. De droom van Alpha Nederland is dat in 2036 één miljoen mensen in Nederland het evangelie van Jezus Christus hebben gehoord via Alpha.

Datum: 23 juni 2022
Auteur: Alpha Nederland - Marijke Willems
Foto: Alpha Nederland
Website: http://www.alphanederland.org

Dit artikel delen:

Meer nieuws:

Profeten
06 jan

Profeten meer