MENU
Regiobijeenkomsten Trans World Radio afgelast: geen visum voor Abdoulaye Sangho

Regiobijeenkomsten Trans World Radio afgelast: geen visum voor Abdoulaye Sangho

07 nov

TWR zou van 8 tot en met 18 november het land in gaan met onder andere een zevental regiobijeenkomsten over het thema 'het verzoenend Evangelie voor verdeeld West-Afrika'. Op het programma stonden presentaties in Barneveld (2x), Gouda, Drachten, Hardinxveld-Giessendam, Rijssen en Zwolle. De zendingsorganisatie is echter genoodzaakt op het laatste moment deze bijeenkomsten af te gelasten: TWR-regiodirecteur West- & Centraal-Afrika Abdoulaye Sangho die over het thema zou spreken, heeft geen visum ontvangen voor een tijdelijk bezoek aan ons land.

Tijdens de regiobijeenkomsten zou Abdoulaye Sangho vertellen over het volgende:

Crises, we kennen ze op dit moment in onze westers wereld volop. En elders is het al niet veel beter. Neem bijvoorbeeld West-Afrika, waar tal van conflicten gaande zijn. Er zijn ernstige zorgen over geweld in Mali, Nigeria, Ivoorkust en verschillende andere landen, veelal gericht tegen de aanwezige christenen. De problemen zijn divers en complex:

● Politieke crisis – militaire staatsgrepen
● Sociale crisis – etnische conflicten
● Religieuze crisis – terrorisme en vervolging
● Economische crisis – hoge kosten voor basisproducten

In die gebieden waar de onrust heerst, is het moeilijk ter plaatse het Evangelie te (blijven) verkondigen. Maar toch klinkt het Goede Nieuws er nog dagelijks. Via de media, radio, internet en audiospelers. Via de programma’s van zendingsorganisatie TWR.

Abdoulaye Sangho is als regiodirecteur namens TWR actief in West- en Centraal-Afrika. Hij kan als geen ander vertellen hoe in deze uitdagende omgeving de boodschap van verzoening klinkt. Verzoening met God en de naasten. Hoe bepaalt de omgeving de inhoud van de evangelieboodschap en ook de manier waarop we deze naar de mensen brengen?

Sangho: ‘TWR kan harten van mensen bereiken – waar ze ook zijn – met programma’s van verzoening, vrede en eeuwige redding. Dit is de Hoop die kan worden geboden aan een bevolking van meer dan 600 miljoen mensen in West- en Centraal-Afrika.’

TWR werkt op dit moment aan een alternatief zodat Abdoulaye Sangho alsnog zijn verhaal kan delen met het Nederlandse publiek.

Datum: 7 november 2022
Auteur: TWR - Wim Klein
Foto: TWR
Website: http://www.twr.nl/regiodagen2022

Dit artikel delen:

Meer nieuws: