MENU
InSalvation schrijft nieuwe song rond Muskathlon Ethiopie

InSalvation schrijft nieuwe song rond Muskathlon Ethiopie

10 mei

Vandaag, zaterdag 10 mei, vertrekken leden van InSalvation naar Ethiopië om daar mee te lopen in de Muskathlon; een halve of hele marathon en een lange fietstocht. Met het evenement zamelt de groep geld in voor Compassion en verzamelt ze sponsors voor studenten, kinderen en moeders in het land.

De Muskathlon is ontstaan vanuit de 4e Musketier en vindt in verschillende landen plaats; Uganda, Israël en Ethiopië. InSalvation bezoekt Ethiopië niet alleen om de Muskathlon te lopen. De dagen in de aanloop naar 16 mei neemt de band een videoclip op bij de nieuwe song ‘Dancing In The Desert’, dat ze speciaal voor het avontuur heeft geschreven samen met Henk Pool en Matthijn Buwalda. De song is onder andere gebaseerd op het Bijbelgedeelte Jesaja 35.

Daarnaast ontmoet InSalvation tijdens een sportdag in het land maar liefst 352 kinderen die tijdens de afgelopen ‘God Is’ tour sponsors vonden.
De verrichtingen van de band zullen te volgen zijn via een weblog en videodagboek dat op verschillende plekken te zien zal zijn, maar in ieder geval via www.insalvation.com (‘Ethiopië blog’ in menu).

InSalvation heeft al jaren hart voor zowel aanbidding als gerechtigheid. Zanger Jafeth Bekx liep vorig jaar ook de marathon in Uganda en de band is al jaren betrokken als ambassadeur van Compassion. Rondom haar missie schreef ze eerder het lied ‘Lord We Will Go’, dat ook te vinden is op haar recente album ‘God Is’.

Datum: 10 mei 2014
Auteur: Leon van Steensel voor christelijknieuws.nl
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Copyright: christelijknieuws.nl
Website: http://www.insalvation.com

Dit artikel delen:

Meer nieuws: