3xM organiseert symposium ter gelegenheid van 25-jarig jubileum Martien Timmer

‘Als we kijken naar de toekomst van de kerk in de komende 50 jaar, dan is de tijd van gezamenlijk optrekken echt aangebroken’, aldus Arjan Plaisier, spreker op het symposium 1 kerk, 3x meer impact.

Dat symposium wordt op 2 oktober aanstaande gehouden ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van 3xM-directeur Martien Timmer. Sprekers op het symposium zijn naast Martien Timmer ook Arjan Plaisier en Peter Sleebos. Locatie: kerkgebouw De Inham in Hoogland.

Dit jaar is Martien Timmer 25 jaar in dienst bij 3xM. Timmer: ‘Ik ging in 1989 bij 3xM werken om God te verkondigen en Hem beter te leren kennen. Ik heb God aan het werk mogen zien en weet zeker dat Hij groter is dan welke macht ook in de wereld. God is dichtbij!’

Zeggingskracht

Dominee Arjan Plaisier, scriba van de Generale Synode binnen de Protestantse Kerk in Nederland, zal op het symposium pleiten voor het meer gezamenlijk optrekken van kerken. “Als ik kijk naar de komende 50 jaar en naar de kerkelijke kaart in ons land, kan ik niet anders concluderen dat gezamenlijk optrekken noodzakelijk is. Juist dan heeft de kerk zeggingskracht in de samenleving.”

Onderwijs over eenheid

“Bij 3xM is onze focus op leiders van kerken bij elkaar te brengen, zodat zij met elkaar in gesprek gaan. Het is een misvatting dat we één moeten worden, maar we stemmen op hoofdlijnen zo overeen dat we vergeten hoe klein de verschillen zijn”, zo blikt Timmer vooruit op zijn lezing. “Er is meer onderwijs nodig over werkelijke eenheid in Christus , om dat begrip goed te verstaan. Ik weet één ding heel zeker: er is eenheid van kerken nodig om het getuigenis in een land te vergroten. Dat heeft 25 jaar 3xM mij inmiddels meer dan eens duidelijk gemaakt!”

Centrale begrip

Peter Sleebos is als algemeen voorzitter van de Verenigde Pinkster- en Evangelie gemeenten ook één van de sprekers. “Mijn bijdrage zal gaan over het centrale begrip relaties. Om één te kunnen zijn, staat de relatie met God centraal. Dit aan de hand van Johannes 17, het gebed van Jezus om eenheid. Wat betekent onze relatie met God voor de eenheid van de kerk?”, zo vraagt Sleebos zich af.

Programma

Het jubileumsymposium staat gepland op 2 oktober aanstaande tussen 13.30 en 17.30 uur. Het programma wordt muzikaal omlijst door Marcel en Lydia Zimmer. Na de lezingen gaan de sprekers met elkaar in gesprek over het effect van kerkelijke eenheid op de kracht van evangelisatie. Elsbeth Gruteke leidt het programma in goede banen.

Over 3xM

3xM zendt evangeliserende tv-programma’s uit in meer dan 15 landen waar het evangelie niet of nauwelijks doordringt. De programma’s van 3xM gaan over sociale noden in de plaatselijke samenleving, zoals drugsverslaving (Indonesië), corruptie (Bangladesh), hiv/aids en micro-business voor jongeren (West-Afrika). In de programma’s worden verhalen verteld van slachtoffers en daders en wordt een christelijk alternatief geboden.

Korstiaan van Vliet

17-09-2014
Media
https://www.3xm.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies