MENU
Zimbabwe: voedselprogramma op 68 scholen in de Hwange regio

Zimbabwe: voedselprogramma op 68 scholen in de Hwange regio

02 nov

Zimbabwe is n van de Afrikaanse landen waar het afgelopen jaar een hongersnood heeft gedreigd door het weerfenomeen "El Nio". Door de extreme droogte mislukten oogsten en nam de toegang tot voedsel en schoon drinkwater drastisch af. Lees hoe World Vision in actie kwam en wat wij kunnen doen.

Door de droogte en honger nam het aantal kinderen dat stopt met school toe. In de periode januari tot maart 2017 hadden 4,1 miljoen mensen behoefte aan voedselhulp.

World Vision heeft gereageerd op deze humanitaire crisis door deel te nemen aan de tweede fase van de "Zimbabwe Joint Response". Een belangrijk onderdeel van het humanitaire project was een voedselprogramma op 68 scholen in de Hwange regio. Door middel van dit voedselprogramma kregen 20.264 kinderen een dagelijkse maaltijd verrijkt met onder andere vitaminen en mineralen op school. Dit was een goede reden om weer naar school terug te komen. De kinderen kregen hierdoor weer genoeg energie om zich op de lessen te focussen.

Daarnaast heeft World Vision in samenwerking met de lokale gemeenschap acht gemeenschappelijke groentetuinen aangelegd. Elke groentetuin wordt bewerkt door veertig gezinnen uit de lokale gemeenschap en zorgt dat er toegang is tot groentes voor eigen consumptie en voor verkoop. Daarnaast hebben 4.000 boeren uit de lokale gemeenschap ook landbouwtraining ontvangen, zodat zij het beste kunnen zaaien en oogsten, daarin rekening houdend met de droogte.

Namens de Dutch Relief Alliance leidt Oxfam Novib een samenwerking van ICCO & Kerk in Actie/ACT Alliance, Plan Nederland, Terre des Hommes en World Vision om noodhulp te bieden aan 113,485 slachtoffers van de extreme droogte in Zimbabwe dankzij een bijdrage van 2.608.609 van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Wij kunnen de wereld van een kind in armoede veranderen. En niet alleen die van het kind, ook die van de familie en de omgeving.Met kindsponsoring geeft u uw sponsorkind structureel toegang tot schoon water, gezond voedsel, gezondheidszorg en onderwijs. Door een kind te sponsoren, geeft u het toegang tot schoon water, gezondheidszorg, voedsel, onderwijs en beschermt u het. Voor slechts 1 euro per dag ondersteunt u niet alleen het kind, maar ook de familie en de omgeving. En door persoonlijk contact ontdekt u hoe waardevol uw steun is!

> Ik wil de wereld van een kind veranderen

Wat maakt World Vision uniek:
1. Kinderen in armoede zijn kwetsbaar. Met uw sponsoring geeft u een kind zorg, hoop n liefde!
2. We maken geen onderscheid naar geloof, ras of politieke voorkeur en werken in de meest moeilijke en instabiele gebieden.
3. We trainen de lokale bevolking, zodat zij na ongeveer 15 jaar niet meer afhankelijk zijn van hulp.
4. Uw sponsoring heeft directe impact op het kind n zijn of haar omgeving. We spelen in op lokale noden en behoeften.
5. Als sponsor krijgt u post van uw sponsorkind en updates van het projectgebied. U kunt zelfs uw sponsorkind bezoeken!

Datum: 2 november 2017
Auteur: World Vision
Foto: World Vision
Website: http://www.worldvision.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: