MENU
Beter onderwijs heeft een directe impact

Beter onderwijs heeft een directe impact

22 nov

Sinds 2007 is World Vision gestart met het sponsorprogramma in Dembia, EthiopiŰ. In dit projectgebied wonen veel kwetsbare kinderen zoals wezen en kinderen met een handicap. Nel bezocht ons sponsorproject in Dembia.

Omdat slechts 19,5% van de lagere school kinderen een voldoende scoort op begrijpend lezen is World Vision begonnen met het opzetten van lokale bibliotheken. World Vision zorgt voor leesboeken en geeft trainingen met de hulp van lokale bewoners. Nel bezocht dit project en vertelt: "Als ik arriveer in het dorp zitten er minstens 35 kinderen onder een boom met een leesboek in hun handen. Ze krijgen na schooltijd extra begeleiding om hun leeskwaliteit te verbeteren."

Dawit is de hoofdonderwijzer in het dorp. Hij is blij met de lokale leesbibliotheek in het dorp. "Beter onderwijs heeft een directe impact op onze levenssituatie. Het mooiste is dat de leesboeken in onze taal zijn en dat er een vaste plek is om de leesboeken netjes op te bergen. We zijn erg zuinig op wat we hebben ontvangen en zijn dankbaar voor de mooie samenwerking met World Vision."

In Dembia zijn Esheta, Kiburneh, Endalkachew, Fentaye en Simegn nog op zoek naar een sponsor. Sponsor vandaag nog een kind in EthiopiŰ. Ieder kind tot bloei!

Wij kunnen de wereld van een kind in armoede veranderen. En niet alleen die van het kind, ook die van de familie en de omgeving. Met kindsponsoring geeft u uw sponsorkind structureel toegang tot schoon water, gezond voedsel, gezondheidszorg en onderwijs. Door een kind te sponsoren, geeft u het toegang tot schoon water, gezondheidszorg, voedsel, onderwijs en beschermt u het. Voor slechts 1 euro per dag ondersteunt u niet alleen het kind, maar ook de familie en de omgeving. En door persoonlijk contact ontdekt u hoe waardevol uw steun is!

> Ik wil de wereld van een kind veranderen

Wat maakt World Vision uniek:
1. Kinderen in armoede zijn kwetsbaar. Met uw sponsoring geeft u een kind zorg, hoop Ún liefde!
2. We maken geen onderscheid naar geloof, ras of politieke voorkeur en werken in de meest moeilijke en instabiele gebieden.
3. We trainen de lokale bevolking, zodat zij na ongeveer 15 jaar niet meer afhankelijk zijn van hulp.
4. Uw sponsoring heeft directe impact op het kind Ún zijn of haar omgeving. We spelen in op lokale noden en behoeften.
5. Als sponsor krijgt u post van uw sponsorkind en updates van het projectgebied. U kunt zelfs uw sponsorkind bezoeken!

Datum: 22 november 2017
Auteur: World Vision
Foto: World Vision
Website: http://www.worldvision.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: