Nieuwe single Reyer na zware periode

VIDEO – Meer dan ooit in de afgelopen jaren staat onze wereld in het teken van bedreiging, angst en onrust. Veel schrijvers, entertainers en zangers gebruiken deze gelegenheid om de wereld een stukje troost te willen bieden vanuit hun creativiteit.

Ondanks de zware overspannenheid waar hij einde vorig jaar in terecht kwam, laat ook zanger en aanbiddingsleider Reyer een tegengeluid horen en komt met een gloednieuwe single van zijn aankomende album: “Prins van de vrede”. De 31-jarige artiest werkte de afgelopen maanden van gedwongen thuis zitten en uitrusten op de achtergrond verder aan zijn nieuwe studio album.

“Ironisch genoeg staat het hele album in het teken van het mogen “zijn”. Weg van het jagen, het streven en het altijd maar doorgaan. Dat dit thema nu zo relevant zou zijn in deze tijd had ik nooit kunnen bedenken” legt Reyer uit. “Een langere tijd van ‘gedwongen’ rust is iets waar ik de afgelopen tijd al veel van heb beleefd, en waar de hele wereld nu met mij in lijkt te zitten. Het is surrealistisch.”

Het nummer ‘Prins van de vrede’ is het eerste lied waardoor het idee voor zijn nieuwe Nederlandstalige album ontstond. Een titel van Jezus die wij in Nederland nog niet veel hebben gehoord. “Meestal is de vertaling ‘Vredevorst’ de titel die wij veel horen. Maar ik heb ontdekt dat als wij nieuwe manieren vinden om Jezus te benoemen, dat mijn beeld van Hem ook groter wordt. Ik leer nieuwe aspecten van Hem kennen. “Prins van de vrede” heeft iets Koninklijks, maar tegelijk ook een intense hoffelijkheid en vriendelijkheid. Misschien is dat ook wel een mooi beeld van wie Hij is. Hij is de machtige Koning, de Prins die vrede wil brengen, in ons leven, in onze chaos.’

Oorspronkelijk zou de eerste single een ander lied zijn en pas eind april verschijnen. “Je hebt altijd een soort marketing/aanprijs plan voor zo’n album. Daar is niks mis mee op zich, maar soms loopt het net allemaal anders.” geeft de songwriter aan. “In deze tijd waarin chaos zege lijkt te vieren, voelde ik meer dan ooit de behoefte om te zingen over Degene die ons vrede brengt. Daarom nu deze single”.

Prins van de vrede” schreef Reyer samen met bandlid en gitarist Bart Hanswijk en is vanaf nu te zien als videoclip op het YouTube kanaal van Reyer. De single zal binnenkort tevens beschikbaar zijn op de bekende streaming platforms.

Reyer Music – Jochebed Neuteboom
Reyer Music
27-03-2020
Muziek
https://www.reyer-music.com

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies