Nieuw aanbiddingslied van Reyer: Wij aanbidden U Jezus

Reyer presenteert vandaag een nieuw aanbiddingslied aan Nederland: ‘Wij aanbidden U Jezus’. Het is de vierde single van zijn aankomende live album ‘Leven en Toekomst’. Hij zingt het lied samen met Sarah Ben Hamida, bekend als aanbiddingsleider van Opwekking en Soul Survivor. Samen met Kees Kraayenoord schreven de twee het lied.

“De overeenkomsten met het schrijven van Jezus Overwinnaar zijn best opmerkelijk”, legt de zanger uit Arnhem uit. “Zomer 2021 hoorde ik Sarah aanbidding leiden op een conferentie, toen ik haar een eenvoudig maar prachtig gedeelte hoorde zingen. Net als dat met Eline destijds ‘Naam boven alle namen’ was, klonk nu het eenvoudige maar prachtige: ‘WIj aanbidden U Jezus, met heel ons hart”

Eer geven aan Hem die dat toekomst

Hij vervolgt: “Maar nu ook weer raakte het meteen iets in me, het proefde zo puur en essentieel om uit te zingen in aanbidding. Tegenwoordig kunnen aanbidding teksten zo gericht zijn op ons gevoel en ervaring, dat we uit het oog dreigen te verliezen waar het concreet om gaat: de eer geven aan de naam die dat toekomst, Jezus Christus.”

De twee spraken af om het lied vorm te geven en kwamen al snel op een opzet. Die werkversie lag een aantal weken op de plank, terwijl beiden los van elkaar het idee begonnen te krijgen dat er nog meer winst te behalen was.

Appen met Kees Kraayenoord

“En hierin lijkt het schrijfproces dus ook op het schrijven van Jezus Overwinnaar”, aldus Reyer. “Een gouden greep die ik altijd achter de hand heb is het appen van Kees Kraayenoord. Een zeer gewaardeerde muziekvriend met wie ik al veel heb geschreven, en vaak een nieuwe impuls geeft aan lied ideeën.”

De drie schreven samen uiteindelijk ‘Wij aanbidden U Jezus” af, en afgelopen april nam Reyer het live op. Vandaag is de primeur van het lied op alle streaming diensten en verschijnt de hele videoclip op Youtube.

Dankbaar

Het lied is inmiddels ook al opgenomen voor de Opwekkingsbundel, waarvan de nieuwe aanvulling verschijnt in 2024. De eerste geluiden zijn dus overwegend zeer positief. Reyer sluit af: “Wat liederen voor effect hebben in Nederland kunnen de schrijvers ervan gelukkig nooit zelf regisseren. Dus ook bij dit lied spreek ik dat niet uit, maar ik ben dankbaar voor elk schrijfproces en elk lied wat ons als aanbidders weer wijst op de God die onze aanbidding verdient”.

‘Wij aanbidden U Jezus’ is vanaf vandaag te beluisteren op alle streaming platforms.

Web: www.reyer-music.com

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies