De uitvinding van de grammofoonplaat

In 1851 werd Emile Berliner in de Duitse stad Hannover geboren; hij was de zoon van een Joodse koopman. Op 19-jarige leeftijd vertrok hij naar Amerika. Hij werkte daar onder meer voor Alexander Bell, de uitvinder van de telefoon. De uitvinding van de grammofoonplaat kwam op de naam van Berliner zelf te staan. In 1883 ontwikkelde hij hem en zes jaar later werd die in productie genomen. Het werd een enorm succes.

Zang en muziek hebben altijd een grote rol gespeeld. In de hemel wordt straks ook gezongen: tot eer van de Heere Jezus Christus. Hij is als het Lam van God aan het kruis gestorven. Hij is daar ‘geslacht’. Hij stortte Zijn bloed en kocht daarmee alle mensen voor Zijn God en Vader. Hij maakte hen tot kinderen van God.

Gods kinderschaar bestaat uit mensen van alle ‘soorten en maten’, uit alle rassen en van alle kleuren. Samen zullen zij straks in de hemel tot eer van God en Zijn Zoon het nieuwe lied zingen.

Auteur: In Grazige Weiden

In Grazige Weiden is een christelijke uitgever in Den Helder. Dagelijks is op hun website ook een korte overdenking te lezen: www.ingrazigeweiden.nl
Tekening: © Henk-Jan Oudenampsen

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies