Hour of Power al 25 jaar op de Nederlandse televisie

BAARN, APRIL 2024 – Dit jaar viert Hour of Power Nederland haar 25-jarig jubileum. Op zondag 4 april 1999 zond Hour of Power voor het eerst uit op de Nederlandse televisie, op RTL5. Daarna volgden diverse andere media. Ter ere van dit jubileum blikt Hour of Power deze maand terug op de uitzendingen en social media met bekende en minder bekende Nederlanders.

Jan van den Bosch, voorzitter en presentator van Hour of Power, stond aan de wieg van Hour of Power Nederland. Hij herinnert het zich dat nog goed. “Ik werd midden in de nacht wakker gebeld door ds. Robert Harold Schuller, de grondlegger van Hour of Power waar destijds 20 miljoen mensen wekelijks naar keken. Hij vroeg mij met nadruk om Hour of Power op de Nederlandse televisie te brengen. Zijn wens kwam voort uit de warme band die hij met Nederland had door zijn Hollandse afkomst. Niet lang daarna was de eerste uitzending een feit.” Inmiddels presenteerde Jan van den Bosch ruim 1.300 afleveringen van Hour or Power.

Jubileummaand

Chris Tims, directeur van Hour of Power Nederland, vertelt dat de maand april, de zogenaamde jubileummaand, het feestjaar inluidde. “Wij hebben onlangs onze Hour of Power LIVE-evenementen gehouden, waar we met zo’n 5.000 bezoekers stil hebben gestaan bij dit jubileum. Maar ook in de tv-uitzendingen en op social media vertellen kijkers over de impact van onze boodschap van Gods liefde. Deze verhalen zijn voor ons de hartenklop van ons wekelijkse tv-programma.” In de komende periode zijn onder andere voormalig premier Balkenende, zangeres Shirma Rouse, kleinkunst-artiest Stef Bos en cabaretier Roué Verveer te zien in de uitzendingen.

Drive-in-kerk

Hour of Power is een organisatie met een wereldwijde missie. Zij begon jaren geleden als drive-in-kerk in Amerika, een initiatief van ds. Robert Harold Schuller (1926-2015). Later bouwde hij de Crystal Cathedral, een van de meest iconische kerken ter wereld. Vandaag de dag zet zijn kleinzoon Bobby Schuller Hour of Power voort en worden de televisiediensten opgenomen in zijn gemeente, Shepherd’s Grove, in Californië. Wekelijks kijken miljoenen mensen over de hele wereld naar de uitzendingen van Hour of Power. In de afgelopen jaren ontving Jan van den Bosch talloze gasten aan tafel die hun geloofsverhaal vertelden.

Diverse media

Hour of Power is vandaag de dag wekelijks te zien op RTL5, Family7, UCB 12.3 (Suriname), YouTube, social media, Videoland en te horen op Spotify, GOD Radio en WildFM Hitradio.

Web: www.hourofpower.nl
Auteur: Vernice Telesford-Marques
Beeld: Videostill YouTube

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies