Youth for Christ nu op 30 plaatsen actief in ons land

Youth for Christ groeit in 2024 naar 30 plaatsen voor missionair jongerenwerk. De christelijke organisatie heeft vorig jaar en in de eerste maanden van dit jaar locaties erbij gekregen in Gouda, Den Haag, Lansingerland, Brabantse Wal en Amsterdam. Ook is er een online platform gestart en is onderorganisatie De Buurjongens actief geworden als opleidingsplek.

Startups

Dat het jongerenwerk zo sterk groeit in korte tijd, is bijzonder te noemen. Jarenlang was Youth for Christ te vinden op drieëntwintig plekken door het hele land met missionair jongerenwerk. Daarnaast richt de organisatie zich op kerken met clubprogramma’s voor kerkjeugd.

Op veel plekken groeit het verlangen van kartrekkers en werkgroepen om zich aan te sluiten bij Youth for Christ om kinderen, tieners en jongeren op het spoor van Jezus te zetten. Zij vormen een startup: een nieuwe locatie in de ontwikkelfase, op weg naar duurzaam jongerenwerk.

West-Nederland

Dat dit momenteel vooral in de Randstad gebeurt, is ‘toeval’, zegt Sjoerd Bronsema, startup- begeleider bij Youth for Christ. “Hoe het komt dat de initiatieven vooral in het westen van het land van de grond komen, is een beetje gissen. Als we duurzaam en bestendig jongerenwerk willen aanbieden, hebben we een sterke werkgroep nodig, met een netwerk dat zich aansluit bij onze missie. Ons verlangen is om dat op locaties door het hele land te realiseren, van Groningen tot Limburg, en daar staan we ook zeker voor open.”

Youth Online en De Buurjongens

Naast de fysieke plekken waar jongeren welkom zijn – in jongerencentra, op straat, op school en in de kerk – is er ook een online platform. Hiermee worden jongeren bereikt die niet zo snel de stap zetten naar een jongerencentrum of een straatactiviteit.

Ook zijn in Lelystad De Buurjongens actief, samen met hun ‘kleine zusje’ De Buurmeiden: plekken waar jongeren worden opgeleid tot pizzabakker en barista. Zo leren ze werken, leren ze dat ze fouten mogen maken en krijgen ze altijd weer een nieuwe kans om aan de slag te gaan met hun talenten.

Groots dromen

Wat 2024 verder aan groei gaat brengen voor Youth for Christ, is niet vooraf te zeggen. Bronsema: “Ik vind het mooi als mensen groots denken en dromen, en ik geloof ook dat dat mag. Alle nieuwe plekken die in de afgelopen vijf jaar zijn gestart, bestaan nog. Sommige doen het zelfs heel erg goed, zoals Goeree-Overflakkee. Wij mogen Gods plan uitvoeren en ik ervaar daarin ook duidelijk Zijn leiding en zegen.”

Het nieuwe magazine van Youth for Christ, dat eind april verschijnt, staat volledig in het teken van de startups.

Over Youth for Christ

Youth for Christ biedt op dertig locaties in Nederland missionair jongerenwerk. Dit doen zij op straat, op school, online en in de kerk. Gedreven door Gods liefde zoeken jongerenwerkers van Youth for Christ jongeren op waar zij zijn, bieden hen hoop en begeleiden hen op weg naar een volwaardige plek in de samenleving. Youth for Christ verlangt ernaar dat jongeren positief reageren op de onvoorwaardelijke liefde van God binnen een levende relatie met Jezus, en dat zij herstel vinden op alle gebieden van hun leven.

Auteur: Charlotte Jordaan
Beeld: Youth for Christ Nederland
Web: www.yfc.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies