Mark: Voor het eerst was ik echt gelukkig

Mark de Jong komt uit een christelijk gezin maar gaf niks om het geloof. Hij zat als kind met tegenzin in de kerk. “Geloof is iets voor later, ik wil nu van het leven genieten” dacht Mark. “Ik zat in een jongerengroep waar veel werd gedronken en gesnoven. Ik deed flink mee en vanaf m’n 16de was ik ieder weekend dronken en vanaf m’n 18de gebruikte ik harddrugs.”

“Vier jaar geleden heb ik het huis van m’n ouders gebouwd. Ik kreeg veel vrijheid om m’n eigen dingen te doen. Het was een klus van anderhalf jaar en ik het dat hele huis eigenlijk met drugs opgebouwd. Want als je speed gebruikt wordt je niet meer moe en kun je maar doorgaan en doorgaan. Ik werkte zelf complete nachten door. Maar uiteindelijk brak me dit leven op. Op een zeker moment was ik helemaal op, ik lag op de grond en kon gewoon niet meer bewegen, ik was compleet stuk.

Gelukkig was mijn zus aanwezig en die heeft direct de ambulance gebeld. In het ziekenhuis kwam ik aan de hartbewaking. Ik besefte plots hoe dom ik bezig was en bedacht me: stel dat ik nu dood ga, dan ben ik voor eeuwig verloren, … want ik wist in m’n achterhoofd wel dat God bestond en dat ik zonder Hem leefde. … Toch leerde ik er niet van en pakte vrij snel daarna mijn oude leventje weer op. “

“De gebeurtenissen herhaalden zich. Maar het gevoel dat ik iets miste in m’n leven dat werd steeds sterker. Op een zeker moment heb ik God gevraagd of Hij in mijn leven wilde komen en mij wilde laten voelen en ervaren dat Hij bestond. En dat heeft God gedaan, maar op een heel andere manier dan ik verwachtte.”

Bekijk en beluister het hele verhaal van Mark hieronder:

Auteur: Jij daar – Getuigenis Mark
Foto: Videostill – Jij daar
Meer informatie: www.jijdaar.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies