Martjan: Van Ajax-fan tot Jezus-fan

Na een grote overwinning van Ajax besefte Martjan dat dit het mooiste was dat hij had meegemaakt… maar ook dat dit gevoel zo weer voorbij gaat en dat verwarde hem. Gefrustreerd liep hij het stadion uit. Had dit allemaal zin? Waarom deze euforie? Hij werd er zelfs wanhopig door. Twintig jaar lang hield hij de deur naar God op slot, maar dit moment veranderde hem.

Martjan dacht terug aan dat wat hij thuis had geleerd over God en de Bijbel. Hij was ver afgedwaald van God en deed alles wat door Hem verboden is. Hij bad: ‘Als U bestaat, laat het mij dan maar merken.’ Het gedeelte van de verloren zoon uit Lukas 15 sprak Martjan aan: ‘En hij stond op en ging naar zijn vader. En toen hij nog ver van hem verwijderd was, zag zijn vader hem en deze was met innerlijke ontferming bewogen en hij snelde hem tegemoet, viel hem om de hals en kuste hem.’

Martjan nam die stap en ging terug naar God, beleed al zijn zonden, had daar zelfs een paar dagen voor nodig… en startte een nieuw leven met God. God veranderde hem. Hij ontdekte dat er in Amsterdam veel mensen rondlopen met grote noden. Die wil hij nu helpen, die wil hij bij God brengen, en dat is nu de zinvolle invulling van zijn leven geworden.

Bekijk en beluister hier zijn verhaal:

Jij daar – Getuigenis Martjan
Videostill – Jij daar
Meer informatie: www.jijdaar.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies