Heftige reactie op pro-life standpunt in de Tweede Kamer

Tijdens het debat van 5 juli in de Tweede Kamer over het coalitieakkoord, kwam FvD op voor het ongeboren leven en zette terecht vraagtekens bij de discussie over het zelfbeschikkingsrecht: “niet zomaar vooruitgang als er 30.000 ongeboren kinderen (er waren in 2022 35.606 geregistreerde abortussen) worden vermoord in dit land”.

Mevrouw Dilan Yesilgöz van de VVD reageerde als door een wesp gestoken alsof het voor haar een persoonlijke zaak betrof.

Minister president Schoof

Ook de nieuwe minister president Schoof reageerde heftig en zei dat hij kortsluiting in zijn hoofd krijgt van de discussie over het zelfbeschikkingsrecht van vrouwen. Niet alleen FVD maakt zich zorgen over het aantal abortussen, ook Chris Stoffer van de SGP noemde in de eerste termijn van het debat met de nieuwe regering dat de vorige coalitie het aantal abortussen omlaag wilde brengen. Dat is het vorige kabinet niet gelukt.

Ook pleitte hij voor meer aandacht voor de alternatieven bij een onbedoelde zwangerschap. Zie hier vanaf 4.50 minuten hieronder. Hier geen reactie van de progressieve partijen.

Explosieve stijging abortuscijfers in Amerika, Verenigd Koninkrijk en Ierland

Ondanks het abortusverbod in veertien staten van Amerika is het aantal abortussen in 2023 alsnog fors gestegen. Het Guttmacher Institute meldt dat er in dat jaar meer dan één miljoen abortussen zijn uitgevoerd in de Verenigde Staten 1.026.690 om precies te
zijn. Ook in het Verenigd Koninkrijk was er een toename in de eerste zes maanden van 2023. MSI Reproductive Choices, een organisatie die zich met abortus bezighoudt, heeft al gemeld dat er in die periode een stijging was van 32 procent (!) vergeleken met dezelfde periode in 2022. In Ierland steeg het aantal abortussen in 2023 met 19%. In ons land zien we vaak zelfde ontwikkelingen als in genoemde landen. We wachten op de Nederlandse cijfers.

Auteur: Kees van Helden / Nieuwsbrief Kies Leven
Beeld: © Henk-Jan Oudenampsen
Web: https://kiesleven.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies