Pasuk investeert in de toekomst van Filipijnse schoolkinderen

Samen met onze Pasuk scholieren beleefden we onlangs een onvergetelijke dag tijdens de jaarlijkse schoolcampus-activiteit. Het nieuwe schooljaar was net begonnen en dat betekende dat het weer tijd was om de benodigde schoolspullen aan te schaffen. De kinderen, samen met hun ouders, kwamen enthousiast naar Metro Gaisano in het hart van Cebu, waar een speciale hoek voor Pasuk was ingericht. Hier konden de kinderen met een budget van 3000 Filipijnse peso’s hun schoolbenodigdheden uitzoeken.

De Pasuk staf stond paraat om te helpen, en zorgde ervoor dat elk kind precies kreeg wat het nodig had voor een succesvol schooljaar. De vreugde en dankbaarheid van de kinderen en ouders waren duidelijk voelbaar. Voor gezinnen die moeten rondkomen van minder dan €2,00 per persoon per dag, is de aanschaf van deze schoolspullen niet alleen noodzakelijk maar ook een zeer bijzondere gelegenheid.

Geen school, geen diploma, geen kans op werk.

Hoewel het onderwijs in Cebu gratis is, moeten ouders lesmaterialen, uniformen, schoenen en andere benodigdheden zelf betalen, wat voor veel gezinnen niet haalbaar is, vooral met meerdere kinderen. Het ontbreken van schoolspullen zou serieuze gevolgen hebben: geen school, geen diploma, geen kans op werk.

Deze dag was niet alleen praktisch, maar ook een gezellige gebeurtenis met gevoel van saamhorigheid. Even weg uit de dagelijkse zorgen, samen genieten in een koele en vrolijke omgeving. We zijn ontzettend dankbaar dat we door het Pasuk programma deze prachtige kinderen niet alleen aan de voeten van Jezus mogen brengen, maar hen ook praktisch kunnen ondersteunen in wat zij nodig hebben voor hun educatie ter ontwikkeling van hun talenten.

Uw bijdrage is welkom

We zijn dankbaar dat we als Pasuk deze kwetsbare kinderen naar school kunnen helpen. Samen met u mogen we investeren in een hun toekomst. Wilt u een extra bijdrage doen voor de aangeschafte schoolspullen? Ter indicatie: De kosten van één schoolpakket bedragen 50 euro. U kunt hier eenvoudig doneren. Alvast hartelijk bedankt! Help mee: Doneren

Martijn Ros: Ik gun ieder kind een hoopvolle toekomst en een eeuwig leven met God

Wat mij in de sloppenwijken altijd het meeste raakt, is de uitzichtloosheid in de ogen van kinderen. Het herinnert mij sterk aan de leegte en doelloosheid uit mijn eigen leven, voordat de Heere Jezus mij riep in 2013. Sinds ik christen ben heb ik ontdekt dat God juist “de armen van deze wereld heeft uitverkoren om rijk te zijn in geloof” (Jak 2:5). Het is mijn diepste verlangen dat de Heere het Pasuk kindontwikkelingsprogramma zal gebruiken om kinderen en hun families tot zich te trekken voor een hoopvolle toekomst en een eeuwig leven met Hem. En dat de kinderen door goed onderwijs zullen ontwikkelen tot verantwoordelijke, zelfredzame volwassenen, die op hun beurt weer anderen zullen helpen.

Meer lezen over het prachtige werk van Pasuk, bezoek dan de website: www.pasukfoundation.org

Pasuk Foundation – Martijn Ros
Foto: Pasuk Foundation
Web: www.pasukfoundation.org
Help mee: Doneren

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies