MENU
Nigeriaanse christenen bidden voor verkiezingen

Nigeriaanse christenen bidden voor verkiezingen

03 dec

Veel Nigeriaanse kerken maken zich zorgen over het verloop van de verkiezingen die in februari 2019 plaatsvinden, aldus Open Doors. Meerdere keren werden christenen rondom verkiezingen aangevallen om te voorkomen dat ze gingen stemmen. Nigeriaanse kerken houden daarom nu al gebeds- en vastenbijeenkomsten.

In 2011 verloor de huidige islamitische president Buhari de presidentsverkiezing van de christelijke Goodluck Jonathan. Na de uitslag kwamen moslimjongeren in veertien staten in actie. Ze vermoordden duizend personen en 74.000 Nigerianen sloegen op de vlucht. Meer dan vierhonderd kerken werden platgebrand.

Christenen vormen de meerderheid in het land en hebben de meeste zetels in het parlement. Om deze reden worden christenen in het midden van het land in verkiezingstijd aangevallen. Vooral in de staten Plateau, Taraba, Nasarawa en Federal Capital Territory (de hoofdstad Abuja) worden christenen geïntimideerd om daarmee te verhinderen dat ze gaan stemmen. Juist in deze gebieden richten Fulani-herders veel geweld aan.

Ibrahim Bakwe, een kerkleider, vertelde Open Doors: “Elke keer als er verkiezingen komen, is er veel angst onder christenen, omdat ze zo vaak het doelwit zijn geweest.” In heel Nigeria wordt daarom gebeden en gevast. Sommige kerken besteden volop aandacht aan de verkiezingen in hun doordeweekse erediensten. Er wordt zelfs voortdurend gebeden in een gebedsketting. Het gebedsthema is dat de verkiezingen in vrijheid, eerlijk en vredig zullen verlopen.

De Nigeriaanse kerken vragen de wereldwijde kerk om mee te bidden. Bakwe vervolgt: “Namens de Nigeriaanse kerk vraag ik alle christenen om mee te bidden. Jullie laten ons zien dat we één zijn in Christus. God hoort jullie gebeden en zal jullie belonen.”

Datum: 3 december 2018
Auteur: Open Doors
Foto: christelijknieuws
Website: http://www.opendoors.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: