MENU
CHE gaat starten met Dordrecht Academy

CHE gaat starten met Dordrecht Academy

12 feb

De Christelijke Hogeschool Ede zet samen met Hogeschool Rotterdam, InHolland, Avans, ROC Da Vinci, werkgevers en gemeente Dordrecht een belangrijke stap op weg naar meer hoger onderwijs in Dordrecht.

Op donderdag 6 februari 2020 ondertekenden zij de intentieovereenkomst waarin zij hebben vastgelegd dat zij samen nieuw hoger onderwijs in Dordrecht gaan realiseren: Dordrecht Academy. Dordrecht Academy komt in een nieuw gebouw op Campus Leerpark.

Dordrecht algemeen
Dordrecht Academy gaat starten met tien tot twaalf Associate degree-opleidingen die nauw aansluiten op de sectoren in de regio die een tekort hebben aan hoger opgeleiden. De Academy gaat tevens projecten, stages, minoren en afstudeeropdrachten aanbieden voor derde- en vierdejaars bachelorstudenten. Zo kunnen zij kennis maken met werken in deze regio.

De CHE biedt sinds 2016 al de deeltijd Ad-opleiding Sociaal Werk in de Zorg in Dordrecht aan. Verder is de hogeschool in deze regio sinds 2015 actief met de Praktijkpabo; een opleiding voor leraar basisonderwijs voor jonge studenten die vooral in de praktijk willen leren.

Intensief proces
De CHE startte in 2017 de verkenning naar onderwijsaanbod in Dordrecht. In november 2018 werd duidelijk dat aanbod van CHE (voltijd) bacheloropleidingen in Dordrecht op bezwaren van andere partijen stuitte. Daarop is samen met gemeente, werkgevers en vier andere onderwijsinstellingen een onderzoek naar gezamenlijk Ad-aanbod. Daaruit volgt nu de Dordrecht Academy.

Lang gekoesterde wens
Voorzitter van College van Bestuur CHE Harmen van Wijnen is blij met deze stap: “We zien als CHE al lange tijd behoefte onder studenten en arbeidsmarkt naar kwalitatieve, mensgerichte opleidingen in deze regio. Dordrecht Academy biedt ons de ruimte om onze missie; waardengedreven professionals opleiden, nu ook in het westen van Nederland verder vorm te geven.” Ook de Dordtse wethouder Peter Heijkoop is trots en blij: "Onderwijs, gemeente en werkgevers hebben in het afgelopen jaar hard gewerkt om zover te komen en dit resultaat voor elkaar te krijgen. Met de vestiging van Dordrecht Academy gaat een lang gekoesterde wens van veel Dordtenaren in vervulling. Dit is heel goed nieuws voor onze jongeren, goed voor onze arbeidsmarkt en goed voor onze stad."

Datum: 12 februari 2020
Auteur: CHE - Christelijke Hogeschool Ede
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.che.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: