MENU
Dorcas hielp in 2017 ruim 600000 mensen in 18 landen

Dorcas hielp in 2017 ruim 600000 mensen in 18 landen

31 mei

Dorcas presenteert vandaag het jaarverslag over 2017. Het Engelstalige Annual Report vertelt over de impact van ons werk. We ondersteunden meer dan 600.000 mensen in 18 landen in Oost-Europa, Afrika en het Midden-Oosten. We delen successen, leerpunten en persoonlijke verhalen van mensen die we mochten ondersteunen.

Een van de mensen die we hebben kunnen helpen staat op de cover van het Annual Report. Kawree vluchtte in Irak vanwege het conflict. Ze zegt: ‘Ik heb een fantastisch leven gehad. Onze familie was enorm, net als ons boerenbedrijf. Vanaf dat ik klein was werkte ik mee. Mijn vriendinnetje Buhar was even oud was als ik. Als we vrij waren maakten we huisjes van modder, en daar groeven we zwembadjes omheen. (…) Drie jaar geleden overvielen terroristen ons dorp. Ik vluchtte met Buhar en onze gezinnen verder Irak in. Ik liet onze familiegeschiedenis achter. De huisjes die we vroeger van modder maakten, daar wonen we nu in. En mijn kinderen werken nu op het land van een ander om geld te verdienen.’

Naast Kawree zijn er ruim 600.000 mensen meer die we hebben kunnen helpen op de plekken waar dat dat nodig is. Nooit vluchtig, maar altijd gericht op blijvende verandering. Als effectief instrument om levens van mensen te raken. We kijken mensen in de ogen en trekken met hen op. Wij zijn Dorcas. Een krachtige en constructieve combinatie van vrijwilligers en medewerkers in binnen- en buitenland. Gelijkwaardig en gepassioneerd zetten we onze talenten in. Van de winkels tot de boekhouding en projectmedewerkers in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Samen zorgen we ervoor dat Dorcas werkt.

Datum: 31 mei 2018
Auteur: Dorcas
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.dorcas.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: