Exploitatie conferentiecentrum Het Brandpunt overgedragen aan De Betteld

Stichting Het Zoeklicht draagt met ingang van 1 juni 2014 de exploitatie van Het Brandpunt in Doorn over aan Vakantiepark De Betteld. Daarbij is afgesproken dat alle activiteiten van Het Zoeklicht die nu in Het Brandpunt worden georganiseerd gewoon door zullen gaan.

Beide partijen verwachten dat de exploitatie bij specialisten in betere handen is, waardoor Het Zoeklicht zich meer en beter kan richten op haar kerntaak, de verspreiding van de Maranathaboodschap. Voor De Betteld betekent de overname van de exploitatie van christelijk conferentiecentrum Het Brandpunt een uitbreiding van haar aanbod aan locaties.

Bezettingsgraad

Beide organisaties zijn van mening dat de bezettingsgraad van Het Brandpunt door deze samenwerking verder geoptimaliseerd kan worden. De algemeen directeur, Gerhard Hobelman, van De Betteld is zeer enthousiast over deze nieuwe stap: “Vanuit De Betteld willen wij graag ook daar groepen ontvangen en Het Brandpunt is daarvoor erg geschikt. Bovendien blijft Het Zoeklicht haar eigen jaarprogramma draaien in Het Brandpunt, zodat de achterban van Het Zoeklicht onveranderd bediend wordt.”

Geestelijke wortels

De medewerkers van Het Brandpunt gaan over naar De Betteld. Een nieuw op te richten Adviescommissie zal er namens Het Zoeklicht en De Betteld op toezien dat het gebruik van Het Brandpunt past bij de historische en geestelijke wortels van Het Brandpunt.

Over Stichting Het Zoeklicht

Stichting Het Zoeklicht is in 1919 opgericht door Johannes de Heer en is met name bekend van het gelijknamige magazine. Op het mooie landgoed in Doorn worden diverse activiteiten georganiseerd, zoals de zondagse Kapeldiensten, studieweekenden, conferenties en studiedagen. Het Brandpunt is voor veel christelijke organisaties geen onbekend terrein. Hier stond ook de wieg van o.a. de EO, Navigators en Agapè.

De Betteld

“De vroegere leiders van Het Zoeklicht waren bijna allemaal bevriend met m’n ouders,” zegt Gerhard Hobelman. “Ze kwamen persoonlijk bij ons thuis. Ik ben opgegroeid met het blad en het gedachtegoed. Het is een prachtige en kwalitatieve aanvulling van ons aanbod naast de centra in Zelhem, Amerongen en Cadzand Bad. Het is ons verlangen dat Het Brandpunt tot zegen mag blijven.” Het bijzondere is, dat alle vier centra die wij nu runnen een prachtige historie hebben van zeer veel decennia. Wim en Ria Blankenburgh uit Goes hebben vanaf 2008 geholpen met het management op De Betteld Zelhem. Ze committeren zich twee jaar om Het Brandpunt te leiden.

Het Brandpunt
De Betteld
26-04-2014
Samenleving
https://www.hetbrandpunt.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies