Gratis mini-magazine van hulporganisatie Red Een Kind

Via de website van Red Een Kind is een bijzonder mini-magazine aan te vragen. Een fraai uitgevoerd tijdschrift in kleur met veel informatie over het ontwikkelingswerk dat Red Een Kind wereldwijd verricht.

Red een Kind is een christelijke ontwikkelingsorganisatie, actief in 18 landen in Azië en Afrika. Geïnspireerd door de liefde van God streeft Red een Kind ernaar dat kwetsbare kinderen, jongeren en gezinnen hun leven kunnen leiden in waardigheid en al zijn volheid.

Red een Kind stelt gezinnen en hun gemeenschappen, die worden geconfronteerd met marginalisering, discriminatie en armoede, in staat een goede en veilige plek te zijn voor kwetsbare kinderen, in liefde, waardigheid en met kansen.

Red een Kind ondersteunt kinderen in nood, ongeacht achtergrond, kaste, ras, geloof of geslacht.

Geïnspireerd door de bijbelse uitleg van liefde, zoals beschreven in Mattheüs 25, Markus 12, Lucas 10 en vele andere plaatsen, hecht Red een Kind veel waarde aan de christelijke identiteit. Het personeel deelt de christelijke overtuiging ook. Dat wordt eveneens verwacht van onze partnerorganisaties.

Hulp is in eerste instantie geconcentreerd op kinderen. Red een Kind helpt hun levensstandaard te verbeteren. Deze hulp heeft ook impact op de ouders of verzorgers. Speciale focus is er op de versterking van de kinderen die leven in armoede en bovendien geconfronteerd worden met andere problemen in hun leven zoals een handicap.

Red een Kind werkt samen in een noodhulpcluster met Woord en Daad, Tear en ZOA Vluchtelingenzorg.

Red een Kind beschikt over het CBF-keurmerk voor goede doelen en is door de belastingdienst aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Meer over de keurmerken van Red een Kind is hier te vinden.

Daarnaast is de organisatie lid van Partos, de branchevereniging voor particuliere internationale samenwerking en Prisma, het platform van christelijke organisaties in ontwikkelingssamenwerking. Verder is Red een Kind vanaf eind december 2005 ISO-gecertificeerd.

25-06-2010
Hulpverlening
ttp://redeenkind.nl/platform/redir.php?url=https://www.redeenkind.nl/passie”

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies