Kerkenbeurs: Ontmoetingsplek voor werkers in de kerk

Vandaag ging de Kerkenbeurs 2017 van start in de Jaarbeurs in Utrecht. Ook morgen, zaterdag 18 maart, is de beurs te bezoeken. Ruim 90 exposanten presenteerden zich op de beursvloer met een breed scala aan producten en diensten voor kerken en gemeenten. Een groeiend aantal bezoekers weet deze vakbeurs te vinden.

Kerkenbeurs is een brede en landelijke vakbeurs voor iedereen met een specifieke taak of verantwoordelijkheid binnen een kerk of gemeente. Iedere organisatie of instelling die producten en/of diensten aanbiedt die kerken, gemeenten en hun medewerkers zouden kunnen gebruiken, kunnen zich op Kerkenbeurs presenteren.

Presentaties

Vandaag waren er diverse workshops en presentaties te volgen rond de volgende thema’s: restauratie, veiligheid & beveiliging, herbestemming, nevenbestemming, kerkelijk waardebeheer, energiebeheer, kerkenraad en parochiebestuur.

Nico Slok op Facebook: ‘Ik ben vandaag geweest. Mooie dag gehad. Toch vond ik ook hier veel “grijze koppies”, net zoals in vele kerken. Ik was op zoek naar de vernieuwing en verjonging in de kerk, maar vond daar niet zoveel van terug in het aanbod. Beheerders en bestuurders zijn blijkbaar de wat oudere gemeenteleden die meer dan gemiddeld “het voor het zeggen hebben”. Maar nogmaals: zeer de moeite waard voor alle werkers in de kerk!’

Nieuwe naam

Kerkenbeurs is de nieuwe naam voor Kerk & Gemeente, sinds 2008 een begrip voor kerkelijk beheerders en bestuurders. Een nieuwe naam die duidelijk maakt wie de bezoekers en de exposanten zijn. Kerkenbeurs blijft de plek in Nederland waar leveranciers en beheerders en bestuurders van kerken elkaar ontmoeten. Zo’n gelegenheid vind je verder nergens!

Vakbeurs

Kerkenbeurs is een beurs voor kerkrentmeesters, beheerders, kosters, kerkenraden en besturen van kerken uit alle denominaties die Nederland rijk is. Exposanten op de beurs zijn niet alleen leveranciers op het gebied van (ver)bouw, restauratie, onderhoud, inrichting, geluid, meubilair etc. Ook zijn er organisaties met diensten en producten die op uiteenlopende terreinen in de kerk gebruikt worden. Bijvoorbeeld kerkbladen, administratie, liturgisch textiel, orgels, websites, social media, hulpverleners en adviseurs.

Geschiedenis van de beurs

Kerkenbeurs is in 2007 bedacht door Marco van de Wetering, directeur en eigenaar van Helderblauw bv. In 2008 werd de beurs gelanceerd onder de naam ‘Kerk & Gemeente’, aanvankelijk in samenwerking met een collegabedrijf. Na een tijdelijk afscheid in 2011 nam Helderblauw in 2014 de beurs weer over van de voormalige compagnon. In 2015 nam Helderblauw eveneens de Kerkenbeurs Noord-Nederland over van Alfred Knorr Communicatie, korte tijd later gevolgd door de beurs Kerk & Monument in Goes.

In 2015 organiseerde Helderblauw een zeer succesvolle editie van Kerk & Gemeente met een bezoekersstijging van ongeveer 50%. De eerste editie van Kerk & Gemeente Noord die zij organiseerden in Drachten, trok zelfs ruim 80% meer bezoekers dan bij de vorige editie.

In september 2016 volgde de naamswijziging van Kerk & Gemeente in Kerkenbeurs. De edities in Utrecht heten voortaan Kerkenbeurs Nederland, dit betreft de landelijke editie. De regionale Kerkenbeurzen heten voortaan Kerkenbeurs Noord en Kerkenbeurs Zuid. De naam ‘Kerkenbeurs’ sluit beter aan bij wat de beurs is: een facilitaire vakbeurs voor kerken. De naam is daardoor beter herkenbaar voor kerken uit alle denominaties.

Redactie Christelijknieuws.nl
Foto’s: © TOFF-fotografie.nl Tobias Huizing
17-03-2017
Web: www.kerkenbeurs.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies