Veel belangstelling voor Kerkenbeurs in Jaarbeurs Utrecht

Vrijdag 22 maart opende Kerkenbeurs Nederland 2019 haar deuren in de Utrechtse Jaarbeurs. Al direct vanaf 10.00 uur stroomden de bezoekers vanuit het hele land binnen. De gangpaden waren vol, op het horecaterras was het zoeken naar een zitplaats. Pas vanaf 14.00 uur begon het wat rustiger te worden. Ook op zaterdag 23 maart was de beurs open en bezochten velen de stands van de exposanten en de workshops.

De workshops werden zeer goed bezocht, in veel gevallen moesten de bezoekers zelfs staan of aan de zijkant van het podium gaan zitten. Ruim 100 exposanten presenteerden zich op de beursvloer met een breed scala aan producten en diensten voor kerken en gemeenten. Een groeiend aantal bezoekers weet deze vakbeurs te vinden.

Kerkenbeurs is sinds 2008 een begrip voor kerkelijk beheerders en bestuurders. Voor deze grotendeels vrijwilligers, is het de mooie gelegenheid om leveranciers te ontmoeten en te vergelijken. Perfect ook voor leveranciers: nergens anders vinden zij zoveel beheerders en bestuurders van kerken onder één dak!

Kerkenbeurs is een brede en landelijke vakbeurs voor iedereen met een specifieke taak of verantwoordelijkheid binnen een kerk of gemeente. Iedere organisatie of instelling die producten en/of diensten aanbiedt die kerken, gemeenten en hun medewerkers zouden kunnen gebruiken, kunnen zich op Kerkenbeurs presenteren.

Presentaties

Er waren diverse workshops en presentaties te volgen rond de volgende thema’s: restauratie, veiligheid & beveiliging, herbestemming, nevenbestemming, kerkelijk waardebeheer, energiebeheer, kerkenraad en parochiebestuur.

Vakbeurs

Kerkenbeurs is een beurs voor kerkrentmeesters, beheerders, kosters, kerkenraden en besturen van kerken uit alle denominaties die Nederland rijk is. Exposanten op de beurs zijn niet alleen leveranciers op het gebied van (ver)bouw, restauratie, onderhoud, inrichting, geluid, meubilair etc. Ook zijn er organisaties met diensten en producten die op uiteenlopende terreinen in de kerk gebruikt worden. Bijvoorbeeld kerkbladen, administratie, liturgisch textiel, orgels, websites, social media, hulpverleners en adviseurs.

Geschiedenis van de beurs

Kerkenbeurs is in 2007 bedacht door Marco van de Wetering, directeur en eigenaar van Helderblauw bv. In 2008 werd de beurs gelanceerd onder de naam ‘Kerk & Gemeente’, aanvankelijk in samenwerking met een collegabedrijf. Na een tijdelijk afscheid in 2011 nam Helderblauw in 2014 de beurs weer over van de voormalige compagnon. In 2015 nam Helderblauw eveneens de Kerkenbeurs Noord-Nederland over van Alfred Knorr Communicatie, korte tijd later gevolgd door de beurs Kerk & Monument in Goes.

In 2015 organiseerde Helderblauw een zeer succesvolle editie van Kerk & Gemeente met een bezoekersstijging van ongeveer 50%. De eerste editie van Kerk & Gemeente Noord die zij organiseerden in Drachten, trok zelfs ruim 80% meer bezoekers dan bij de vorige editie.

In september 2016 volgde de naamswijziging van Kerk & Gemeente in Kerkenbeurs. De edities in Utrecht heten voortaan Kerkenbeurs Nederland, dit betreft de landelijke editie. De regionale Kerkenbeurzen heten voortaan Kerkenbeurs Noord en Kerkenbeurs Zuid. De naam ‘Kerkenbeurs’ sluit beter aan bij wat de beurs is: een facilitaire vakbeurs voor kerken. De naam is daardoor beter herkenbaar voor kerken uit alle denominaties.

Redactie christelijknieuws – Kerkenbeurs
Foto’s: © TOFF-fotografie Tobias Huizing
25-03-2019
Web: www.kerkenbeurs.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies