Kerkenbeurs in Expo Houten met workshops en presentaties

De Kerkenbeurs werd gehouden op 17-18 mei 2022 in Expo Houten. Kerkenbeurs is dé brede en landelijke “vakbeurs” voor iedereen met een specifieke taak of verantwoordelijkheid binnen een kerk of gemeente. Iedere organisatie of instelling die producten en/of diensten aanbiedt die kerken, gemeenten en hun medewerkers zouden kunnen gebruiken, presenteerden zich op Kerkenbeurs. Het fotoverslag is te bekijken op een groter scherm, meestal niet op een mobiel.

Deze beurs is bedoeld voor kerkrentmeesters, beheerders, kosters, kerkenraden en besturen van kerken uit alle denominaties die Nederland rijk is. De 75 Exposanten op de beurs zijn niet alleen leveranciers op het gebied van (ver)bouw, restauratie, onderhoud, inrichting, geluid, meubilair etc. Ook vindt men er organisaties met diensten en producten die u in de kerk gebruikt op uiteenlopende terreinen. Bijv. kerkbladen, administratie, liturgisch textiel, orgels, websites, social media, hulpverleners, adviseurs…

De ruim 56 workshops werden zeer goed bezocht, in veel gevallen moesten de bezoekers zelfs staan of aan de zijkant van het podium gaan zitten. Ruim 100 exposanten presenteerden zich op de beursvloer met een breed scala aan producten en diensten voor kerken en gemeenten. Een groeiend aantal bezoekers weet deze vakbeurs te vinden.

Presentaties

Er waren 56 workshops en presentaties te volgen rond de volgende thema’s: restauratie, veiligheid & beveiliging, herbestemming, nevenbestemming, kerkelijk waardebeheer, energiebeheer, kerkenraad en parochiebestuur.

Vakbeurs

Kerkenbeurs is een beurs voor kerkrentmeesters, beheerders, kosters, kerkenraden en besturen van kerken uit alle denominaties die Nederland rijk is. Exposanten op de beurs zijn niet alleen leveranciers op het gebied van (ver)bouw, restauratie, onderhoud, inrichting, geluid, meubilair etc. Ook zijn er organisaties met diensten en producten die op uiteenlopende terreinen in de kerk gebruikt worden. Bijvoorbeeld kerkbladen, administratie, liturgisch textiel, orgels, websites, social media, hulpverleners en adviseurs.

Geschiedenis van de beurs

Kerkenbeurs is in 2007 bedacht door Marco van de Wetering, directeur en eigenaar van Helderblauw bv. In 2008 werd de beurs gelanceerd onder de naam ‘Kerk & Gemeente’, aanvankelijk in samenwerking met een collega bedrijf. Na een tijdelijk afscheid in 2011 nam Helderblauw in 2014 de beurs weer over van de voormalige compagnon. In 2015 nam Helderblauw eveneens de Kerkenbeurs Noord-Nederland over van Alfred Knorr Communicatie, korte tijd later gevolgd door de beurs Kerk & Monument in Goes.

In 2015 organiseerde Helderblauw een zeer succesvolle editie van Kerk & Gemeente met een bezoekersstijging van ongeveer 50%. De eerste editie van Kerk & Gemeente Noord die wij organiseerden in Drachten, trok zelfs ruim 80% meer bezoekers dan bij de vorige editie onder onze voorgangers. Een kerkenbeurs organiseren is een vak dat veel fijngevoeligheid en gedegen marktkennis vergt!

In september 2016 volgt de naamswijziging van Kerk & Gemeente naar Kerkenbeurs. De edities in Utrecht heten voortaan Kerkenbeurs Nederland, dit betreft de landelijke editie. De regionale Kerkenbeurzen heten voortaan Kerkenbeurs Noord en Kerkenbeurs Zuid. De naam ‘Kerkenbeurs’ sluit beter aan bij wat de beurs is: een facilitaire vakbeurs voor kerken. De naam is daardoor beter herkenbaar voor kerken uit alle denominaties.

Vakblad

Helderblauw is ook uitgever van Kerkmagazine, facilitair vakblad voor beheerders en bestuurders van kerken. Dit magazine wordt viermaal per jaar verzonden naar alle kerken in Nederland.

Redactie Christelijknieuws
© Toff-fotografie – Tobias Huizing
18-05-2022
Web: www.kerkenbeurs.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies