Nederlandse vrouwen en vluchtelingen ontmoeten elkaar

Voor vluchtelingen- en Nederlandse vrouwen organiseert Gave twee Vriendinnendagen: op zaterdag 30 september in Drachten en zaterdag 14 oktober in Amsterdam. Vrouwen groeien hier in hun vriendschap en ontdekken meer over God. Voor alleenstaande vluchtelingenmoeders en hun jonge kinderen heeft Gave een Moeder-en-Kindweekend op 17-19 oktober. Een ontspannen weekend om tot rust te komen en God beter te leren kennen.

Met de Gave-vriendinnendag wil Gave vrouwen uit verschillende culturen helpen om hun relatie te verdiepen en gesprek over God een onderdeel te maken van hun relatie. We organiseren een gezellige dag waarin een afwisselend programma bijdraagt aan het verdiepen van het contact en meer ontdekken over God. De dag is opgebouwd rondom een thema uit de Bijbel. Vrouwen nemen deel als koppel, meestal een Nederlandse vrouw samen met een vriendin met een vluchtachtergrond. Er is een afwisselend programma, samen zingen, een spreekster en genieten van lekker eten. De dames kunnen kiezen uit multiculturele workshops, zoals: henna zetten, zingen, beauty en schilderen. Een voormalig deelneemster vertelde: ‘Ik heb mijn vriendin nog nooit zo spontaan zien lachen als vandaag.’

VRIENDINNENDAG NOORD-NEDERLAND
Wanneer: zaterdag 30 september, 9:30-16:15 uur
Waar: Drachten, Bethelkerk, De Bolder 75

VRIENDINNENDAG WEST-NEDERLAND
Wanneer: zaterdag 14 oktober, 9:30-16:15 uur
Waar: Amsterdam, De Ark, Van Ollefenstraat 9

Kostenbijdrage: 10 euro per koppel
Aanmelding: www.gave.nl/vriendinnendag

Moeder-en-Kindweekend

Alleenstaand moeder en gevlucht, betekent een intensief leven. Op het weekend komen de moeders en hun kinderen (tot acht jaar) tot rust en leren zij God (beter) kennen. Een multicultureel vrijwilligersteam maakt het weekend mede mogelijk.
De deelnemers krijgen inspirerende toespraken mee uit de Bijbel. Ze worden verwend met lekker eten en bijvoorbeeld een beauty-middag. De kinderen hebben deels hun eigen programma. Een deelnemer van een van de voorgaande weekenden: ‘Ik voel me sinds tijden weer vrouw, mens!’

Wanneer: Vrijdag 17 oktober 17.00 uur tot en met zondag 19 oktober 15.00 uur
Locatie: Omgeving Utrecht
Kostenbijdrage: 15 euro per gezin. Vrijwilligers mogen gratis mee.
Aanmelding: www.gave.nl/moederenkind

Activiteiten voor vluchtelingen

Gave verlangt ernaar dat de vluchteling die naar ons land komt, wordt gezien en geliefd. Daarvoor inspireert, traint en ondersteunt Gave christenen om lokaal contacten op te bouwen met asielzoekers en hen Gods liefde te laten zien. De Gave-vriendinnendagen en het Moeder-en-Kindweekend ondersteunen het lokale werk wat onder vluchtelingen wordt gedaan.

Over Stichting Gave

Stichting Gave is een interkerkelijke organisatie voor het werk onder vluchtelingen en asielzoekers in Nederland. Gave verlangt ernaar dat de vluchteling die naar ons land komt, wordt gezien en geliefd. Gave maakt kerken en christenen bewust van de roeping om vluchtelingen een thuis te bieden. Gave helpt christenen om vluchtelingen in Jezus’ naam te zien en lief te hebben.

Auteur: Rien Bergman
Foto: Stichting Gave
Meer informatie: www.gave.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies