Hulp vragen

De duiker is met een touw aan de boot verbonden. Als hij daar twee keer aan rukt, wordt hij opgehaald. Het is een veiligheid in de gevaren die hem omringen. Een ernstig zieke kan door middel van een bel of alarmknop hulp vragen. Wat een geruststellende gedachte dat het verplegend personeel dag en nacht klaarstaat om te helpen!

In noodgevallen kan 1-1-2 worden gebeld. Politie of brandweer schieten zo nodig te hulp. Of, in minder ernstige situaties, familie of buren. Soms zijn de lijnen echter bezet. Helpers en verplegend personeel zijn vaak overbelast.

Eén is nooit afwezig!

Gelukkig is er Eén Die nooit afwezig is! Hij hoort het zwakste hulpgeroep. Het komt Hem nooit ongelegen. Hij antwoordt met goedheid en medelijden. Het is Godzelf. Een S.O.S. – dat is: red onze zielen! – dat aan Hem wordt gericht, hoort Hij. Hij wil onze zielen graag redden! Daarvoor gaf Hij zelfs het liefste wat Hij had: Zijn eniggeboren Zoon.

In Grazige Weiden

In Grazige Weiden in Den Helder is een uitgever van dagboeken, boeken, tijdschriften en traktaten. Neem een kijkje op hun website. Iedere dag is daar ook een korte overdenking te lezen: www.ingrazigeweiden.nl
Tekening: Henk-Jan Oudenampsen

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies