Mark Armitage

Mark Armitage is microscoopdeskundige in Amerika. In 2013 publiceerde hij een artikel. Hij had een stukje van een hoorn van een Triceratops onder z’n vergrootglas gelegd. Deze dinosauriër zou 66 miljoen jaar geleden zijn uitgestorven. Toch vond hij zacht weefsel en intacte botcellen. Dat kon natuurlijk niet. Het artikel viel bij geleerden die in evolutie geloven, niet in goede aarde. Hun hele geloof wankelde.

Hoe zijn dieren miljoenen jaren geleden uitgestorven als God ze pas zesduizend jaar geleden heeft geschapen? Ergens zit een foutje – uiteraard niet in de Bijbelse beschrijving die door Gods onfeilbare Geest is geïnspireerd, maar in de theorieën van de mensen die voortdurend worden aangepast. Aan wie kunnen we meer geloof schenken? Aan beperkte mensen of aan de eeuwige, alwetende God?

Waarom klampen mensen zich zo wanhopig aan de ontelbare theorieën van de evolutie vast? Uiteindelijk heeft dat maar één reden: Gods bestaan moet worden weggeredeneerd. Want als Hij onze Schepper is, moet ieder zich eens voor Hem verantwoorden. En ons geweten zegt het duidelijk genoeg: dat gaat fout!

In Grazige Weiden

In Grazige Weiden in Den Helder is een uitgever van dagboeken, boeken, tijdschriften en traktaten. Neem een kijkje op hun website. Iedere dag is daar ook een korte overdenking te lezen: www.ingrazigeweiden.nl
Tekening: Henk-Jan Oudenampsen

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies