Anja Haga: Geloofsvrijheid staat onder druk in Europa

Family7 – Recent maakte Open Doors haar jaarlijkse ranglijst Christenvervolging bekend. Afrikaanse en landen in het Midden-Oosten scoren al jarenlang extreem hoog op het gebied van christenvervolging. Maar volgens Anja Haga staat geloofsvrijheid binnen Europa ook onder druk en wel op een slinkse manier. Ze probeert dit aan te kaarten binnen het Europees Parlement.

Over Anja Haga

Anja Haga (1976) is Europarlementariër namens de ChristenUnie. Ze is een christen met een groen hart en leeft plasticvrij. Haga zet zich met haar werk in voor geloofsvrijheid, een groen, plasticvrij Europa en een humaan migratiebeleid. In het Europees Parlement is Haga lid van de mensenrechten- en visserijcommissie en lid van de delegatie voor relaties met Zuid-Aziatische landen. Daarnaast is ze plaatsvervangend lid van de buitenlandcommissie en de delegatie voor relaties met de Mashreq-landen.

De ChristenUnie is aangesloten bij de christendemocratische EVP-fractie (Europese Volkspartij) en lid van de ECPM (European Christian Political Movement).

Verkiezingsprogrammacommissie

De ChristenUnie zet zich in voor een herkenbaar en helder geluid in Europa. Die boodschap kwam naar voren tijdens de presentatie van het Europese conceptverkiezingsprogramma in de Armeens Apostolische Kerk in Almelo. Kandidaat-lijsttrekker Anja Haga kreeg het programma overhandigd namens de voorzitter van de Europese Verkiezingsprogrammacommissie, Andries Bouwman. 

Omdat geloofsvrijheid een van de belangrijkste thema’s in het verkiezingsprogramma is, en het Armeense volk sinds de Armeense genocide verspreid over de wereld leeft, is voor de Armeense kerk gekozen voor de presentatie.

Het programma heeft als titel ‘Geloofwaardig Europa’. Kandidaat-lijsttrekker Anja Haga zegt hier over: ‘Christelijke uitgangspunten in Europa staan onder druk. Zo willen veel leden van het Europees Parlement een beperking op de vrijheid van onderwijs. Ik sta voor de vrijheid van mensen om te geloven wat ze willen en hoe ze dit vorm willen geven. Het beschermen van de godsdienstvrijheid is onderdeel van een veilig Europa. Het christelijk geluid is daarom van essentieel belang deze campagne.’

Family7

Family7 is dé 24/7 christelijke televisiezender met programma’s uit die je (weer) in contact brengen met God en met anderen. Ook wil de zender een platform zijn waar christelijke organisaties zichzelf kunnen presenteren. Sinds 2005 is het dé christelijke televisiezender voor jou en je gezin. Het doel: Nederland bereiken met het evangelie van Jezus Christus. Ze zenden televisieprogramma’s uit via hun website en op de Nederlandse televisie. Het bereik blijft groeien: inmiddels ontvangen ruim 4 miljoen huishoudens Family7.

Auteur: Family7
Web: www.family7.nl
Meer informatie: www.eurofractie.nl
Web: www.christenunie.nl
Informatie: www.anjahaga.eu

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies