Anja Haga roept ChristenUnie op: We moeten terug naar wat ons bindt

ChristenUnie-Europarlementariër Anja Haga: ‘Opnieuw waaieren ChristenUnie-kiezers uit naar diverse andere partijen. Dat de ChristenUnie een enorm veelkleurige partij is, is vaak ontzettend mooi en verrijkend, maar soms ook wel ingewikkeld. We zullen daarom terug moeten gaan naar wat ons bindt, tijdens de laatste kabinetsdeelname zijn we dat misschien wel een beetje kwijtgeraakt.

Wat mij betreft is dat onze christelijke identiteit en zorg voor elkaar en de schepping. Oftewel: christelijk-sociaal. Dat is waarom ik bij de oprichting lid werd van de ChristenUnie en dat is wat ik de afgelopen decennia altijd met overtuiging heb uitgedragen.’

Toekomst

De toekomst is voor Haga nog ongewis: ‘Als christelijke politica geloof ik dat mijn leven in Gods handen is. Dat geeft ontspanning voor de toekomst. Ik zal het werk doen dat God mij geeft en daar ga ik in vertrouwen mee door, waar dat ook is. Ik ga eerst mijn taken in Brussel netjes afronden en dan even met vakantie!’

Over Anja Haga

Anja Haga (1976) is Europarlementariër namens de ChristenUnie. Ze is een christen met een groen hart en leeft plasticvrij. Haga zet zich met haar werk in voor geloofsvrijheid, een veilig Europa en zorg voor de schepping.

In het Europees Parlement is Haga lid van de mensenrechten- en visserijcommissie en lid van de delegatie voor relaties met Zuid-Aziatische landen. Daarnaast is ze plaatsvervangend lid van de buitenlandcommissie en de delegatie voor relaties met de Mashreq-landen. De ChristenUnie is aangesloten bij de christendemocratische EVP-fractie (Europese Volkspartij) en lid van de ECPM (European Christian Political Movement).

Web: www.eurofractie.nl
Beeld: © Henk-Jan Oudenampsen
Auteur: ChristenUnie

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies